Domáca bravčová pečeň na slaninke
Autor receptu: izabella929
Tento recept nerobím často.Bravčová pečeň sa počas zabíjačky spracuje a len občas si
niečo odložím do mrazničky.Preto že som čítala,,,hubatu,,, ktorá chcela vidieť recept z
pravej domácej pečene, tak som tento recept urobila aj jej na želanie a samozrejme aj pre
vás všetkých...
2 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú pečeň som umyla. Pripravila som si údenú prerastenú slaninku, ktorú som pokrájala na plátky..jeden kus na hrubšie a urobila som z neho hrebienok..cibuľu som ošúpala a pokrájala na kocky...
- Na panvicu som uložila plátky slaninky a nechala som vytopiť masť..
- Keď sa masť vytopila uložila som na ňu pečeň..dusila som ju z oboch strán.. neskôr som ju posypala štipkou mletého čierneho korenia...
- ked sa pečeň z jednej strany opiekla, otočila som ju na druhú stranu a pridala som pokrájanú cibuľu..Keď sa aj cibuľa upražila, pridala som štipku červenej papriky..pečeň som nesolila, pretože masť, ktorú pustila slaninka bola dochutená.
- Omylom som vybrala z mrazničky ešte aj kuraciu pečeň, tak som ju pridala k bravčovej pečeni a spolu som ich opiekla. Za 10 minút boli pečienky upečené.Umyla som ryžu,podusila na troške oleja a podliala horúcou vodou..Pečienky som podávala s ryžou. Ako oblohu som urobila kápiovú slamu a oholenú uhorku pokrájanú na slamu..dobrú chuť.