Domáca bravčová krkovička na šampiňónoch a červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný obed je v znamení domácej bravčovinky, teda z krkovičky..robila som ju na šampiňonoch a domácom červenom víne..veľmi chutné..
5 porcií |
60 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú krkovičku som umyla, osušila a pokrájala na rezne..
- mastné časti som orezala a a na panvici som ich vypražila..
- krkovičku som trošku naklepala...
- z výpeku som vybrala škvarky a vložila som do neho pripravené mäso..opiekla som ho z oboch strán..
- opečené mäso som vyložila na tanier a do výpeku som pokrájala cibuľu...
- pridala som pokrájané šampiňony...
- pridala som mletú červenú papriku..
- všetko som podliala čeveným vínom.. a pridala som aj 2 lyžice kečupu..
- do tohto základu som vložila opečené kúsky krkovičky..teraz som mäso osolila, okorenila, posypala celou rascou, pokrájala cesnak a dusila na slabom plameni zakryté pokrievkou..
- mäsko sa dusilo 55.min. ešte som ho ochutnala, ale nebolo potrebné už dochutiť, bolo akurát všetko dobré...pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu ryžu..
- Hotové jedlo som naložila na taniere,pridala ryžu a ozdobila...výborné šťavnaté mäsko...a prajem vám dobrú chuť...