Domáca bravčová krkovička na šampiňónoch a červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný obed je v znamení domácej bravčovinky, teda z krkovičky..robila som ju na šampiňonoch a domácom červenom víne..veľmi chutné..

5
porcií
60 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú krkovičku som umyla, osušila a pokrájala na rezne..
  2. mastné časti som orezala a a na panvici som ich vypražila..
  3. krkovičku som trošku naklepala...
  4. z výpeku som vybrala škvarky a vložila som do neho pripravené mäso..opiekla som ho z oboch strán..
  5. opečené mäso som vyložila na tanier a do výpeku som pokrájala cibuľu...
  6. pridala som pokrájané šampiňony...
  7. pridala som mletú červenú papriku..
  8. všetko som podliala čeveným vínom.. a pridala som aj 2 lyžice kečupu..
  9. do tohto základu som vložila opečené kúsky krkovičky..teraz som mäso osolila, okorenila, posypala celou rascou, pokrájala cesnak a dusila na slabom plameni zakryté pokrievkou..
  10. mäsko sa dusilo 55.min. ešte som ho ochutnala, ale nebolo potrebné už dochutiť, bolo akurát všetko dobré...pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu ryžu..
  11. Hotové jedlo som naložila na taniere,pridala ryžu a ozdobila...výborné šťavnaté mäsko...a prajem vám dobrú chuť...