Dolnozemský paprikáš

hyza - fotkaHyza, 22. novembra 2013 19:13
Ďalšie recepty »
Dolnozemský paprikáš Foto: hyza

Komerčný recept

4
porcie
30 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, očistené, umyté a na menšie kúsky pokrájané kurča. Dobre osolíme, podlejeme dostatočným množstvom vody (asi pol litra) a prikryté podusíme domäkka.

  2. 2

    V miske zmiešame smotanu s múkou. Do zmesi pridáme naberačku horúcej šťavy z kurčaťa a metličkou rýchlo premiešame. Smotanovú zmes vlejeme ku kurčaťu a necháme ešte raz prejsť varom. Paprikáš podávame s haluškami alebo cestovinou (kolienka).

  3. 3

    Príloha: maslové halušky, cestovina

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist