Dolnozemský paprikáš

hyza - fotkahyza, 22. novembra 2013
Dolnozemský paprikáš
Foto: hyza

Komerčný recept

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
40 ml
1 ks
30 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, očistené, umyté a na menšie kúsky pokrájané kurča. Dobre osolíme, podlejeme dostatočným množstvom vody (asi pol litra) a prikryté podusíme domäkka.

  2. 2

    V miske zmiešame smotanu s múkou. Do zmesi pridáme naberačku horúcej šťavy z kurčaťa a metličkou rýchlo premiešame. Smotanovú zmes vlejeme ku kurčaťu a necháme ešte raz prejsť varom. Paprikáš podávame s haluškami alebo cestovinou (kolienka).

  3. 3

    Príloha: maslové halušky, cestovina

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Klasika , ktorá sa u nás často varí , ale je dobré keď ju niekto pripomenie aj keď je to z reklamných dôvodov.

Pridaj komentár k receptu: