Foto: pupava
Bolo treba zúžitkovať zásoby datlí, ktoré doma máme. Vzniklo toto. Už počas prípravy mizli a chutia skvelo. Navyše sú, dosť pravdepodobne, aj relatívne zdravé. Zobraziť celý popisBolo treba zúžitkovať zásoby datlí, ktoré doma máme. Vzniklo toto. Už počas prípravy mizli a chutia skvelo. Navyše sú, dosť pravdepodobne, aj relatívne zdravé. Jedine odporúčam. Z tohto množstva ingrediencií mi vzniklo 37 guľôčok, no závisí to od toho, akej veľkosti ich vyrobíte :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Datle a sušené slivky si necháme chvíľu odmočiť vo vode (okolo 50°C), aby zmäkli. Vody netreba veľa, fakt len deci a občas to premiešať.
- 2
Keď máme datle a slivky mäkké, rovno ich spolu s dvoma ošúpanými banánmi zmixujeme v mixéri. Pridáme trochu javorového sirupu.
- 3
Z mixéra presunieme hmotu do misky, prisypeme kakao a kokos a všetko spolu premiešame. Potom už len tvarujeme guľôčky a obaľujeme ich v orieškoch. Guľôčky sú už v tomto stave pripravené ku konzumácii, no ja som ich dala ešte na 5 minút do trúby a zapla som sušenie. To ale vážne nemusí byť :)
- 4
TIP odo mňa: Určite vyskúšajte aj obmeny. Napríklad obaľovanie v kokose, v kakau, v mandľovej alebo vo vanilkovej múčke, prípadne skúste kombináciu iných ingrediencií, výhodou tohto receptu je, že má fakt asi milión možností :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
poprosím o radu, ako dostávaš zo sušeného ovocia síru preč, koľko namočiť, kým zleješ, alebo len prepláchnuť? @pipnat , asi by som tiež robila bez banánu :-)