Dokonalé datlovo-slivkové guľky

Autor receptu: pupava

Bolo treba zúžitkovať zásoby datlí, ktoré doma máme. Vzniklo toto. Už počas prípravy mizli a chutia skvelo. Navyše sú, dosť pravdepodobne, aj relatívne zdravé. Jedine odporúčam. Z tohto množstva ingrediencií mi vzniklo 37 guľôčok, no závisí to od toho, akej veľkosti ich vyrobíte :)

37
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Datle a sušené slivky si necháme chvíľu odmočiť vo vode (okolo 50°C), aby zmäkli. Vody netreba veľa, fakt len deci a občas to premiešať.
  2. Keď máme datle a slivky mäkké, rovno ich spolu s dvoma ošúpanými banánmi zmixujeme v mixéri. Pridáme trochu javorového sirupu.
  3. Z mixéra presunieme hmotu do misky, prisypeme kakao a kokos a všetko spolu premiešame. Potom už len tvarujeme guľôčky a obaľujeme ich v orieškoch. Guľôčky sú už v tomto stave pripravené ku konzumácii, no ja som ich dala ešte na 5 minút do trúby a zapla som sušenie. To ale vážne nemusí byť :)
  4. TIP odo mňa: Určite vyskúšajte aj obmeny. Napríklad obaľovanie v kokose, v kakau, v mandľovej alebo vo vanilkovej múčke, prípadne skúste kombináciu iných ingrediencií, výhodou tohto receptu je, že má fakt asi milión možností :)