Dokonalé datlovo-slivkové guľky
	        Autor receptu: pupava
	         
	        
	        Bolo treba zúžitkovať zásoby datlí, ktoré doma máme. Vzniklo toto. Už počas prípravy 
mizli a chutia skvelo. Navyše sú, dosť pravdepodobne, aj relatívne zdravé. Jedine 
odporúčam. 
Z tohto množstva ingrediencií mi vzniklo 37 guľôčok, no závisí to od toho, akej veľkosti 
ich vyrobíte :)
| 		  
				  	  
				  	37 porcií  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
Postup
- Datle a sušené slivky si necháme chvíľu odmočiť vo vode (okolo 50°C), aby zmäkli. Vody netreba veľa, fakt len deci a občas to premiešať. 
 - Keď máme datle a slivky mäkké, rovno ich spolu s dvoma ošúpanými banánmi zmixujeme v mixéri. Pridáme trochu javorového sirupu. 
 - Z mixéra presunieme hmotu do misky, prisypeme kakao a kokos a všetko spolu premiešame. Potom už len tvarujeme guľôčky a obaľujeme ich v orieškoch. Guľôčky sú už v tomto stave pripravené ku konzumácii, no ja som ich dala ešte na 5 minút do trúby a zapla som sušenie. To ale vážne nemusí byť :) 
 - TIP odo mňa: Určite vyskúšajte aj obmeny. Napríklad obaľovanie v kokose, v kakau, v mandľovej alebo vo vanilkovej múčke, prípadne skúste kombináciu iných ingrediencií, výhodou tohto receptu je, že má fakt asi milión možností :)