Dobošové rezy z keksov

monicka347 - bez fotkymonicka347, 8. apríla 2012

Nepečený zákusok

Suroviny

200 g
1 ks
200 ml
4 balíčky
250 g
2 ks
100 ml /um (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Do misy dáme na kúsky pokrájané maslo, polámanú čokoládu a žĺtky. Z cukru a trošky vody uvaríme hustejší sirup, vylejeme ho na pripravené suroviny v mise a nad parou miešame, kým sa všetko nerozpustí. Krém necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do hlbokého taniera nalejeme mlieko a rum (PODĽA CHUTI) . Postupne v ňom zľahka namáčame keksy a po 2 alebo 3 vedľa seba ich ukladáme na pripravenú tácku. Celú plochu potom natrieme krémom.

  3. 3

    Postup opakujeme ešte 3 alebo 4 krát a nakoniec natrieme celý koláč. Povrch môžeme ozdobiť orechmi, strúhaným kokosom a pod. rezy necháme ( najlepšie cez noc) odležať a potom ich pokrájame na rovnaké kúsky.

Diskusia k receptu

paveva
zaujímavá rychlovka, že by som ešte na zajtra urobila? ukladán
betty21
Presne tieto robievam už roky, ale pôvodný recept mám z keksov Marína. Je to jedinečná pochúťka.
lacquer
Aj ja som robila na sviatky z Marina keksov a este som pridala tenucku vrstvu malinoveho lekvaru
onats
Takýto sme niekedy pripravovali z keksov Marína,ktoré sme máčali v káve(s kvapkou rumu) a navrch pridali penu-100g cukru,2 bielka,ovocie:môžu byť jahody,maliny,černice,ríbezle,marhule a pod.to všetko vyšľahať,kým nevznikne tuhá pena-,nemusí sa natierať,môže sa konzumovať ako "príloha ku koláču,ja ju mám rád aj celkom bez..
tery
Ja som robila z čokoládových BeBe keksov ,ale plnku som mala z mäkkého tvarohu ,kyslej smotany z broskýň. Navrch som natrela zvyšnou plnkou a postrúhala čokoládou. Dobrú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia