Diskusia k receptu
Slivkový koláč

Slivkový koláč podľa New York Times fotorecept

elenas - fotkaelenas, 27. augusta 2019

Komentáre 16 - 16 z 16


@mathias (30.8.2019 17:16)

Milý @mathias , môj komentár bol v celkovom kontexte k receptom, ktoré pridáva @elenas , lebo sú vo väčšine prípadov kuchársky aj formou podania veľmi príťažlivé a pritom uskutočniteľné aj pre síce nadšených kuchárov, ale nie vynikajúcich cukrárov, ako som aj ja. V ostatnom súhlasím s tým, že v našej kulinárskej tradícii máme skvelé jedlá a koláče, vytvorené s obrovskou fantáziou a šikovnosťou pokolení gazdín (a sem-tam "gazdiniakov"), ktorí zväčša mohli pracovať len s obmedzeným počtom a množstvom surovín. Tieto jedlá dodnes prevažujú aj v mojej kuchyni. Nuž, a podobne, ako je to s jednou z tých našich základných surovín - zemiakmi, ktoré prišli z Nového sveta - ani dnes sa netreba uzatvárať pred novinkami, ktoré rozšíria obzory našej kulinárskej skúsenosti. Peknú nedeľu všetkým.
1x elenas