Lopta - torta pre synovca

magnetika - fotkamagnetika, 16. septembra 2011
Lopta - torta pre synovca
Foto: magnetika

Nakolko synovec oslavuje 10. narodeniny, rozhodla som sa mu urobit radost takouto tortou. Je to moja prvotina, tak posudte ;o)

8
porcií
180 minút
príprava
90 minút
na 150 °C

Suroviny

3 ks
1 dcl
25 dkg
35 dkg
1 ks
1 - 1,5 dcl
  (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Vajíčka s cukrom a olejom si vyšľaháme do penista.

  2. 2

    Pridáme múku spojenú s práškom do pečiva.

  3. 3

    Nakoniec prilejeme minerálku a hotové cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Cesto je krásne nadýchane a vysoké. Cesto na loprtu som piekla časť v guľatej miske, časť v tortovej forme a cesto na "ihrisko" je pečené v malom pliešku. POZOR ! Na túto tortu som použila 3 nasobok surovín,ako sú uvedené v recepte.

Diskusia k receptu

akeber
na 1* ....náááádherná torta.....synkovi prajem k narodeninám všetko len to najlepšie.....škoda že si nenafotila postup...ja rada vypekám torty najčastejšie som robila vlak a auto , ale to už bolo dávno ešte som nebola na vareche
3sandra3
čím je potiahnutá tá lopta?... to dobre vyzerá, ako keby bola kožená
danculka
Je pekná,chýba mi postup práce nafotený,keď si to chcela sem dať tak si to mala nafotiť.Ja stará žena sa trápim s fotením,už mi aj telefón padol do plnky a to len preto.aby mi skutočne verili,že som autorom ja,podľa postupu,ktorý si tam dala,nezručná ,,varecháčka,, takú loptu neurobí,to mi ver....
torticka
to je nádhera, moju tortu by ani pes nežral, keby som ju ja spravila.
renama
tálopta je super, aj ja by som rada videla fotopostup ako sa robí taká lopta, ja som ako prvotinu zvládla len ihrisko :)
alexdidi
Nuž, žiaľ, recept je len na piškótu a nie na tortu na fotografii.......
bibia1
je krásna, ale po pravde, som sa tešila na fotopostup torty, hodila by sa mi na október - ale krásna práca
3sandra3
a vlastne, aké sú plnky? ..to si nám zabudla prezradiť
ancicka
Mne sa akosi nechce veriť,že je to prvý raz robena takáto torta.Keby si to robila sama,tak je napísany podrobnejší popis.@danculka má pravdu,lebo takúto loptu urobiť,na to treba/ak si laik/sakramenskú zručnosť.
palokuchki
Krasna torta, urcite potesi kazdeho oslavenca. @vavan dakujem za pridane linky. Ja to uz asi robit nebudem, ale posuniem to dalej. Dcera ma dvoch synov, rada vymysla pri peceni, tak sa jej to urcite bude pacit. @Magnetika ak budes na buduce pridavat takuto zlozitejsiu tortu, tak prosim ta pridaj aj fotopostup. Podla tvojho receptu je to naozaj velmi tazko urobit.
akeber
vavan ďakujem za link, zíde sa ....ja pekávam už roky torty na poťahovú som si ešte netrúfla...piekla som vlak, auto....to som ešte na vareche nebola...tak že sú tu nie, ja dávam len s postupom recepty ide o to navzájom si poradiťa získať inšpiráciu....:)))
tothka
Lopta je nádherná, až sa mi nechce veriť že je to prvotina, prosím ťa a čím si zafarbila kokos?
magnetika
Dievčatá, ospravedlňujem sa, že jej bez fotopostupu, ale neskoro som sa uvedomila, keď už bola torta naplnená a potiahnuta, takze to už sa neoplatilo fotit, ale išla som presne podla fotopostupu, ktorý uvádza v príspevku @vavan. A ihrisko je len plát cesta potretý maslom vymiešaným s cukrom mletým a osypaný farebným kokosom /ale ten som si farbila sama - prášková potr. farba rozpustena v 2 cl alkoholu + 0,5 dcl vody a tým som to poliala a potom vyžmýkala a usušila/.
@ancicka to nie je môj štýl, ak by ju nerobila sama, tak to nebudem tvrdiť ! Keby ste vedela, kolko som sa na túto tortu pripravovala..... Mesiac pred tým som si na nete zháňala "materiál", aby som si naštudovala celý postup a všetky vychytávky, čo cukrárky používajú. Ale na jednej strane mi to lichotí, že sa vám zdá až moc dobrá na prvotinu.
Všetkým ďakujem za pochvalu a ešte raz sa ospravedlnujem, ze je to bez postupu.
V prípade potreby mi napíšte na mail kusamar@gmail.com a ja vam odpoviem na vsetky otázky.
cica2
@magnetika , vitaj medzi nami, uviedla si sa velmi peknou tortičkou, obdivujem všetkých čo dokážu tak nádherné torty vykúzliť, klobúk dole! Si velmi šikovná a teším sa na ďalšie tvoje recepty:) A synovcovi všetko najlepšie k narodeninám, verím že táto nádherna tortička od jeho tety, ho velmi poteší:))
hubarka35
nádherná tortička-úžasne krásna...ja som urobila asi plnku ktorá tam nemala byt a preto mi lopta z jednoho boku ušla...ale dobrá bola....@danculka aj to sa stáva,problém z mobilom.mne sice nepadol do plnky....ale miesto ruky-prstu som oblizovala mobil-pri tom horlivom pečení,fotení...
valeri
na prvotinu nádhera, ale chýba mi popis, ako si loptu vytvorila a čim potiahla a tiež napr. aj z čoho je tá " trávička" na ihrisku .... ak si to skutočne robila Ty
magnetika
@valeri v mojich príspevkoch sa dočítaš aj ako sa torta vytvorí / je tam link na postup, podla ktoreho som robila/ a aj na travu je tam popis, treba pozorne čítať !
Ešte raz si dovolím zdôrazniť, že nie som odkázana na to, aby som tvrdila, že je to moja torta, ak by to tak nebolo !!!!!!!!
To mi ku šťastiu naozaj nechýba.......
Dnes som ju odovzdala oslávencovi, veľmi sa potešil a to mi stačí.
ancicka
teším sa na dalšiu tvoju tortu,ale už fotopostupom!
janger
Velmi pekne sa ti podarila! Si sikovna. Oslavencovi sa iste pacila.
tinca
@magnetika na prvotinu je to profesionálne, krásna torta. Ja si nemyslím, že si ju nerobila, ale pri tak zložitých rcp sa žiada fotopostup, ako sa domnievajú viacerí. A ešte myslím, že rcp je nekompletný mal byť recepis aj na plnku, koľkrát a či sa prekrajuje a.p. Nič za to nedáš, ak ju budeš ešte raz robiť klikni si na tento rcp "upraviť" a pridaj fotky, eventuálne podrobnejší postup!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia