Domáci syr fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 13. novembra 2010

Komentáre 1 - 15 z 55


Iste je ten domáci syrček chutný ale kde prosím môžem kúpiť syridlo, neviem v akom obchode. Ďakujem
Ako začali automaty na mlieko tak som začala robiť syr aj ja ,je to mlieko priamo od výrobcu.Tiež som mala problém, kde vziať syridlo.Našla som to na internete,volá sa HRUDKA a poslali mi ho na dobierku.Je dosť vo veľkom balení,asi 1/2 litra,takže ešte aj moje pravnúčence budú robiť syr.Nerobím ho tak zložito,ale tvoj recept sa mi páči a vyskúšam ho ,Tiež mi vychádza 900g ,zo 6 litrov,ďakujem.
Je myslené 25 ml, alebo 250 ml kyslé mlieko,25 sa mi zdá málo,dík.
Krásny syr! U nás majú syridlo tí,čo plnia automaty,aj predávajú na požiadanie-tel.č.je pri automatoch uvedené.
@danculka toho kysleho mlieka je naozaj len 25ml. Syr je potom prijemne kyselkavy. Ak das viacej, syr bude kyselsi a bude sa kyslostou viacej podobat tvarohu. Ak ti viacej chuti taky syr, tak si urcite mozes dat toho kysleho mlieka viacej. Suhlasim s tebou, moje recepty su zlozitejsie v porovnani s tym, ako robili syr niektori moji znami na Slovensku. Ja som sa to tu takto naucila robit a som s tym spokojna. Proces miesania mozes skratit, ale syr potom nebude dostatocne tvrdy. @xanadu dufam ze sa niekto ozve a poradi ti kde este mozes kupit to syridlo. @lubjak dakujem.
Aj ja robievam domáci syr, ale nie so syridlom, ale s octom. Dám si do hrnca variť surové mlieko , a keď vidím , že je už spenené, pridám do hrnca trošku octu, a miešam.Keď je málo seknuté, tak ešte pridám toho octu. Na vareche vidím ako sa mlieko zráža, nie sú to však nejaké veľké hrudky. Potom ho prelejem cez čistú plienku, zaviažem , zavesím na palicu a nechám odkvapkať do druhého dňa.Kto chce, môže si potom do precedenej syrovátky pridať soľ a odkvapkanú hrudu syra, ktorá je ešte v tej plienke do nej namočiť, aby mal ten syr slaný. Ale je dobrý aj neosolený.
@Palokuchki Boze Danka,ako sa mi slinky zbiehaju pripomina mi ovci syr,(ako sa povie po anglicky syridlo,to fakt neviem,mrknem do slovnika)@ringlota dakujem za tip,neviem,kde by som tu kupila syridlo a ten ocot je dobry napad:-)))
Predaj syridla na www.climax.sk a maju aj stranku ,v ktorych mestach maju pobocky.
zaujímavý spôsob, keď som robil syr, stále bol mäkký a teraz už viem kde bola chyba :-) ...ďakujem
Takéto dačo zbožnujem, a najlepšie z ovčieho mlieka, ale aj z kravského je vyborný.
K akemu syru chutovo by si to prirovnala? Mne to pripomina pripravu syra Paneer, ale ten robim len z cerstveho mlieka a citrona. Tento tvoj syr vyzera super,ale u nas som o syridlo este v obchode nezavadila a pochybujem, ze ho tu vobec predavaju.