Diplomat rezy z keksov-nepečený koláč

alenca - fotkaalenca, 16. februára 2010

Chutný , rýchly, osviežujúci koláč

30 minút
príprava

Suroviny

3  bal.
1 liter
3 kusy
1 sáčok
5 PL
250 gramov
2 bal.
5




Postup

  1. 1

    Na dno plechu poukladáme BB keksy. Z mlieka, cukru /vanilkového a kryštálového/ a zlatých klasov uvaríme puding. Po vychladnutí do pudingu vmiešame maslo.

  2. 2

    Krém rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu roztrieme na uložené BB keksy, na roztretý krém poukladáme piškóty kopčekom dolu. Môžeme ich pokvapkať rumom. Piškóty potrieme lekvárom /rovnomerne, aby lekvár vyplnil medzierky medzi piškótami/, na to pokladieme na kolieska pokrájané banány. Nasleduje druhá polovica krému, ktorý roztrieme, zarovnáme a navrch poukladáme BB keksy. Dáme odstáť do chladničky.

  3. 3

    Po vybratí z chladničky polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť , pokrájame .... a mňam, mňam, oblížete si všetky prsty!

Diskusia k receptu

avanaka
tak, to je moj odskusany recept. len som ho nechala doma a ja som mimo a prave ho na utorok potrebujem...takze som happy, ze som ho tu nasla..len moj problem je ten, ze sa mi skoro vzdy urobia hrcky v kreme, aj ked to mam v izbovej teplote aj krem aj maslo. preco?
alenca
Zo začiatku sa mi občas urobili hrčky, teraz postupujem tak, že krém počas chladnutia občas premiešam a maslo potom vmiešam pomocou ponorného mixéra. Krém je tak hladučký:-))
marie5
Odporúčam vychladnutý puding po častiach šľahačom zamiešavať do rozmiešaného masla. Aby sa na pudingu pri chladnutí nerobila kožka, zakryjem ho kúskom alobalu alebo využijem obal od masla (tuku)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia