Diétnejšie žĺtkové rezy

Autor receptu: mariana1982

Mám rada tento koláč, ale originál rcp mi príde dosť presladený, tak som ho upravila podľa mojej chuti. Mám novú alergiu na mlieko, tak som miesto masla dala kokosový olej.

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kryštálový cukor zmiešate s roztopeným kokosovým olejom, šľaháte metličkami až sa rozpustí, potom zašľaháte múku.
  2. Z bielkov vyšľaháte sneh a vmiešate doň múkovú zmes, pridáte pomleté orechy, sódu, lebo PDP nepoužívam, a zamiešate.
  3. Vylejete na velký pekáč, nie na plech, aby bol koláč vysoký, a pečiete 180 °C asi polhodinu aj menej.
  4. Na polevu pomeliete kryštálový cukor na makovom mlynčeku, lebo trstinový práškový sa nepredáva, pridáte žĺtky a poriadne vyšľaháte metličkami. Na horúci koláč natriete polevu a zavriete do vypnutej rúry tak na hodinu, aby stuhla a uschla.