Dia muffiny

angelheart - fotkaangelheart, 24. septembra 2010

DIA verzia muffinkov.

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1/2 balenia
3 lyžičky
4 lyžičky
1/2 hrnček
100-125 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Zmiešame múku, prášok do pečiva, sladidlo a fruktózu a pridávame maslo, mlieko, vajce a štipku soli. Zľahka vymiešame, cesto nesmie byť ani riedke, ani príliš husté. Rovnomerne ho naplníme do košíčkov alebo formy na muffiny (zhruba do 2/3), posypeme malými kúskami dia čokolády a pečieme.

    Dia muffiny - obrázok 1
  2. 2

    Imber Fruit má sladivosť 1:4, Fruktóza s vanilkovou príchuťou je sladšia o 30% ako cukor (údaje z obalu) a je to náhrada vanilkového cukru.

Diskusia k receptu

evanaaa
Elistickaaaa, ty si si na mňa hneď zmyslela. Pravdaže, som rada, je to už myslím že druhý dia recept, takže ho značím. Angelheart, aj ty si postihnutá tým, že nemôžeš sladké s cukrom ? Vďaka za recept, vanilkovú fruktózu mám aj Imber sladidlo. Nevie, či nenaberiem odvahu, aby som sem niečo dala aj ja, ale asi ako vieš, tých možností- receptov nie je veľa, tak asi ich väčšinou poznáš.
coldbery
Je to tu naozaj fantázia..každy si tu nájde niečo pre seba ...čo môže a čo má rád...:-)))
zdezda
jeeej aké pekné, urobím ich mamičke :-)
katamama
Jééééj, tu je niečo pre mňa! Samozrejme že si to vyskúšam. Máš pravdu evanaaa, tých dia receptov nie je až tak veľa ale potešia.
angelheart
Ďakujem za milé komentáre :)
@evanaaa - ja môžem cukor, aspoň zatiaľ, snáď to tak ostane čo najdlhšie, ale môj ocino nemôže. Nedávno mu zistili cukrovku, tak tie obľúbené recepty pomaly prispôsobujem. Teda ... aspoň sa snažím. Miesto tej čokolády môžete dať hocičo, aj drobné ovocie, alebo posekané oriešky.
evanaaa
Ja najbližšie tieto mufinky skúsim, aj môj manžel je diabetik, ja som to od neho asi chytila, ha ha. A aj Miška hneď vedela, kto sa receptu poteší.
michsamant
Sa chcem spytat, tie diabeticke nahradyy cukrov sladia vsetky rovnako alebo sa lisia chutovo?
angelheart
@michsamant - tie diabetické náhrady cukrov sa líšia, treba to pozorne sledovať na obale výrobku. Každý má inú sladivosť. Od 1:1 až po 1:4.
evanaaa
Miška, je viac druhov, ani ja sa niekedy v nich nevyznám, ale niektoré sú len na " pocukrovanie " alebo sladenie hotových jedál, nápojov ( čaj, káva...) a iné sa zas dajú použiť na varenie, pečenie, zaváranie. Niekedy bol myslím len sacharín a ten pri tepelnom spracovaní zhorkol. A je dobré, ak niekto uvádza recept, už vyskúšaný, napísať, aký cukor použil, lebo majú aj rôznu sladivosť, napr. 2:1, 4:1 a pod. Ja mnohokrát kombinujem a používam aj práškový, tekutý a aj v tabletkách.
evanaaa
Angelheart napísala aj druh, a keby nie a dala by som niečo iné, už by to nemuselo byť ono.
zabiatko66
Tak tieto mufinky nemajú chybu. To som ešte niky nepiekla. Určite to vyskúšam.
lubica1
skusim, dcera je diabetik aj celiatik, inak recepty pre diabetikov su uvedene aj na stranke www.diabetikinfo.sk. pri kazdom su uvedene sacharidovei jednotky
evanaaa
Lubica1, ďakujem za poradenie, ja vždy hľadám stránky s dia receptami a niekedy som sklamaná, lebo chcem hlavne tie na pečenie, tie ostatné si ľahko prispôsobím aj z týchto tu uvedených.
cokomilka
Tento receptík je asi chutný, no nie je dobrý pre diabetikov. namiesto polohrubej múky treba dať špaldovú miešanú s celozrnnou a tam sú iné pomery surovín potom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia