Dezert Šubare- ruske kape: Baranice...:D

Autor receptu: marijanna

Šubare alebo ruske kape je kolačik,ktory som spoznala tu v Slovinsku a myslim,aspon my tak povedali, že je to srbsky recept, kto vie....hlavne,že je dobry a chutny.........

50
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. SUroviny na piškotu rozdelit na polovicu. Vymiešat piškotu z 3 vajec, najprv upečieme svetlu. Cesto vylejeme na naolejovany pekač. Po opečeni ked sa trocha ochladi vykrajujeme pomocou pohara kruhy-kolieska. Poharik namačame do vody a tak vykrajujeme ide to lahšie. Upečieme druhu piškotu do ktorej sme pridali 2pl kakak a taktiež po upečeni vykrajujeme kolieska. Uvarime krem_- mlieko dame do hrnca k tomu cukor a privedieme k varu, trocha mlieka si nechame a vnom rozmiešame gustin. Ked mlieko začne vriet vmiešame gustin uvarime hustu kašu a po vychladnuti vymiešame s polovičkou margarinu. Žlte koliesko zlepujeme skremom s hnedym a natrieme aj boky. Ked si všetko namažeme tak potom valame boky v kokose. Poukladae na tacku a ešte si rozpustime čokoladovu polevu a polejeme šubare po vrchu. Ak sa vam nechce takto s tym piplat tak upečieme cesto z 6 vajec, vykrajujeme kolieska,ktore potom prerežeme po polovičke-po strede a tak plnime. A ak ja robim aj krem klasicky zo zlateho klasu a aj ten som už dala parižsky-zo sladkej smotany boli užasneeeeeeeeee ...piškoty pečte ako obvykle-kazdy pozna svoju ruru najlepše...cas je orientačnyyyyy
  2. upecieme piskotu
  3. tmavu..
  4. vykrajujeme...
  5. lepime.....
  6. obalime v kokose
  7. polejeme vrch cokoladou
  8. ...hmmm recept mam uverejneny aj na mmb pod menom Marijanna ID 49716