Detská výživa, presnidávka (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Moje deti vyrástli na tejto presnidávke. Robiť výživu a to najcennejšie, šupku plnú vitamínov a jadierka obsahujúce vitamín B 17 vyhodiť sa mi zdá plytvanie, takto všetko z jabĺčka je dnu. Môžeme ju uvariť čisto jablkovú, alebo pridať marhule, broskyne, jahody, čučoriedky ( ja používame kompót rozmixovaný) alebo uvarenú rozmixovanú mrkvičku, alebo banán.

Postup

  1. Jablká umyjeme, rozštvrtíme celé aj so šupkou a jadierkami dáme variť v troške vode ( asi 5 cm na dne hrnca). Uvarené jablká prepasírujeme cez sitko. Na 5 l prepasírovanej hmoty pridáme 2 ovocné pudingy, 2 vanilkové cukre a 4-6 PL trstinového cukru ( podľa sladkosti jabĺk) a necháme 5 min prevrieť aby nebolo cítiť pudingový prášok. Vlejeme do fliaš a chvíľočku zasterilizujeme, kým nechytí viečko. Ak vlejeme vriace nemusíme sterilizovať. Iba prevrátime a necháme vychladnúť.
  2. jablká umyjeme, rozštvrtíme celé aj so šupkou a jadierkami dáme variť
  3. v troške vode ( asi 5 cm na dne hrnca)
  4. uvarené
  5. uvarené jablká prepasírujeme cez sitko
  6. ja som použila domáci vanilkový cukor
  7. Na 5 l prepasírovanej hmoty pridáme 2 ovocné pudingy, 2 vanilkové cukre a 4-6 PL trstinového cukru ( podľa sladkosti jabĺk)
  8. ovocný puding tento bol bananový
  9. Vlejeme do fliaš a chvíľočku zasterilizujeme, kým nechytí viečko. Ak vlejeme vriace nemusíme sterilizovať.
  10. Iba prevrátime a necháme vychladnúť