Darebný chlebík

hanee - fotkahanee, 5. augusta 2012
Darebný chlebík
Foto: hanee

Vyskusala som recept na kolac v domacej pekarnicke a uuuplne fiasko, nenakysol .o( Tak som si povedala ze to asi nebol dobry recept a Zobraziť celý popisVyskusala som recept na kolac v domacej pekarnicke a uuuplne fiasko, nenakysol .o( Tak som si povedala ze to asi nebol dobry recept a nasypala som do pekarne suroviny na chlebik, ale ked som po hodinke nakukla do pekarnicky, cesto lezalo rozliate na spodku nadoby... Chyba bola teda ocividne v susenom drozdi, ktore mi kamoska doniesla z Egyptu, co mi ale nijako neslo do hlavy, lebo tam z neho pekavam pravidelne a tento problem nikdy nenastal ,o(

5 minút
príprava

Suroviny

320 ml teplá
 na pol kila muky
2 PL
2 KL
350 g
150 g
100 g
2 KL
2 PL
2 PL (očistené)




Postup

  1. 1

    Lenivost ma premohla, nechala som cesto v pekarnicke, a sla spat, ze rano spracem. Rano velke prekvapenie, cesto krasne nakysnute, skoro az prekysnute z nadobky, drozdie zrejme len potrebovalo svoj cas .o) tak som nastartovala pekarnicku a vysiel z nej mnamooozny chlebicek. Jo! A darebny je preto, ze som bola darebna cesto hned vyhodit .o)

  2. 2

    Postup standard: v poradi ako su suroviny napisane nalejeme, nasypeme po pekarnicky, zavrieme, nadstavime, pecieme. /za predpokladu ze mame klasickym tempom pracujuce drozdie .o))/

  3. 3

    Chlebik som asi 15 min pred koncom este po povrchu potrela olivovym olejom, aby mal krajsiu farbu. Zvycajne sa mi totiz stava, ze je po stranach pekny tmavy a na vrchu o dost svetlejsi.

    Darebný chlebík - obrázok 3
  4. 4

    Po dokonceni pecenia, som ho bez otvoreni pekarnicky este 10 minut nechala postat v pekarnicke. Potom som ho vyklopila a nechala na mriezke vychladnut. Po rozkrojeni bol kraaasne deravy, porovity a velmi chutny. Asi na tom nieco je, ze ked sa zmiesa viac druhov muky, je chlebik zaujimavejsi.

    Darebný chlebík - obrázok 4

Diskusia k receptu

hanee
a este ten moj zdrcnuty kolac... luto mi je doteraz za susenym ovocickom a hlavne cokoladou co som do neho nahadzala. da sa pouzit akurat jk zarazka na dvere .o))



kuchticka
@hanee. chlebik vyzera vynikajuco. Peciem kazdy tyzden, ale v rure klasicky. Pekarnika mi iba zamiesi a po programe po vykysnuti vyberiem, spravim peknu dlhu veku a strcim do rury. Peciem tiez s roznych druhov muky (psenicna chlebova (hladka), zitna , psenicna celozrnna, spaldova, z ovsa a taktiez z lanovych semienok. Chkieb nekupujem.
Ten tvoj zdrcnuty kolac - je skoda toho materialu co si tam dala.:-(( same dobroty. Malo tam byt drozdie alebo pecivovy prasok? Mozna si to mohla nejako zuzitkovat do zemlovky? Ale, chybami sa vsetci ucime.
hanee
@kuchticka do kolaca som dala susenu citronovu koru, marhule, hrozienka a cokoladu. Drozdie bolo proste lenive. Skusim ho nakrajat na platky, nechat oschnut a bude susienky ku kave ,o))
medulienka122
minulý týždeň som mala mániu piecť chlieb v pekárničke od pondelka do nedele- a poviem vám, že každý! deň bol iný, aj keď som ho piekla z rovnakého receptu. Raz som vymenila múku OO za obyčajnú,lebo túto u nás nemali, a chlebík bol hotová katastrofa. A droždie malo tiež "svoje " dni - raz mi nakyslo krásne, tak, že skoro utieklo z pekárničky, ako píše Hanee, a inokedy nič- tvárilo sa, že "zdochlo".Chlebík máš krásny, nezaslúži si ten prívlastok škaredý!
astheart
Když si dalo těsto tak načas, musel být chlebík jedna báseň! Já pekárničku nemám, ale zkusím těsto zamíchat a nechat přes noc. pak upeču v chlebíčkové formě. :)
hanee
@medulienka122 mam skusenost, najma s pekarnickou, ze i len kuuusocek grahamovej muky len dam, vzdy to pomoze. Ked pecem podla mojich vymyslou, vzdy po prvom pipnuti idem kuknut ako sa vymiesilo cesto, ak sa mi zda riedke dosypem, lyzicu, dve muky a vtedy vacsinu grahamovej, pri dalsom mieseni sa krasne domiesi a chlebik mi povacsinou az uteka z nadobky v pekarnicke. Horsie je ked je cesto moc tuhe a treba mu tekutinu, vtedy sa to uz vacsinou tak pekne nedomiesi, ale pomoze tomu lyzica, jogurtu ci kyslej smotany, lepsie ako voda, ta sa tam nejako nechce zapracovat... Aaaale, asi zalezi aj od pekarnicky, aky je typ, kolko ma hakov... ako slnko vonku svieti a inych neovplyvnitelnych okolnosti .o)
medulienka122
hák má len jeden- totiž mňa- má na"háku" a robí si so mnou, čo chce, raz má krásnu kôrku, raz bledú, a to má už v programe, že ani nemôžem meniť, len čakať na výsledok..
hanee
to potretie olivovym olejom korke dost pomaha, netreba s nim ani moc setrit, zistila som, ze ked aj posteka po okrajoch, lahsie sa mi vyklapa chlebik z misy
ailuj82
Aj mne sa stalo, že chlieb nejak nekysol, ale zachránila som ho: v troške vlažného mlieka som rozmiešala štipku čerstvého droždia a pridala do pečky už v poslednom premiesení.
tatranka
Dármo chlebík darebný,ak je krásny.A ten tvoj po všetkých útrapách taký naozaj je.
medovnicek
vidíš ako sa darebnosť niekedy vypláca, nakoniec z toho vyšiel super chlebík:)
sestricka126
krasa a spytam sa kolko gramove balenie drozdia si don dala? a aky program v pekarnicke si zvolila?? dakujem ukladam do KK
sestricka126
krasa a spytam sa kolko gramove balenie drozdia si don dala? a aky program v pekarnicke si zvolila?? dakujem ukladam do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia