Darebný chlebík

Autor receptu: hanee

Vyskusala som recept na kolac v domacej pekarnicke a uuuplne fiasko, nenakysol .o( Tak som si povedala ze to asi nebol dobry recept a nasypala som do pekarne suroviny na chlebik, ale ked som po hodinke nakukla do pekarnicky, cesto lezalo rozliate na spodku nadoby... Chyba bola teda ocividne v susenom drozdi, ktore mi kamoska doniesla z Egyptu, co mi ale nijako neslo do hlavy, lebo tam z neho pekavam pravidelne a tento problem nikdy nenastal ,o(

5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Lenivost ma premohla, nechala som cesto v pekarnicke, a sla spat, ze rano spracem. Rano velke prekvapenie, cesto krasne nakysnute, skoro az prekysnute z nadobky, drozdie zrejme len potrebovalo svoj cas .o) tak som nastartovala pekarnicku a vysiel z nej mnamooozny chlebicek. Jo! A darebny je preto, ze som bola darebna cesto hned vyhodit .o)
  2. Postup standard: v poradi ako su suroviny napisane nalejeme, nasypeme po pekarnicky, zavrieme, nadstavime, pecieme. /za predpokladu ze mame klasickym tempom pracujuce drozdie .o))/
  3. Chlebik som asi 15 min pred koncom este po povrchu potrela olivovym olejom, aby mal krajsiu farbu. Zvycajne sa mi totiz stava, ze je po stranach pekny tmavy a na vrchu o dost svetlejsi.
  4. Po dokonceni pecenia, som ho bez otvoreni pekarnicky este 10 minut nechala postat v pekarnicke. Potom som ho vyklopila a nechala na mriezke vychladnut. Po rozkrojeni bol kraaasne deravy, porovity a velmi chutny. Asi na tom nieco je, ze ked sa zmiesa viac druhov muky, je chlebik zaujimavejsi.