Daeji Bulgogi pikantné bravčové po Kórejsky

2010 - bez fotky2010, 1. júla 2010
Daeji Bulgogi pikantné bravčové po Kórejsky
Foto: 2010

Velmi jednoduchy a dobry recept pre tych co idu dovolenkovat a sleduju vahu alebo idu do prirody a chcu grilovat a nechcu brat taniere Zobraziť celý popisVelmi jednoduchy a dobry recept pre tych co idu dovolenkovat a sleduju vahu alebo idu do prirody a chcu grilovat a nechcu brat taniere a pribory. Marinovane bravcove maso s mrkvou v salatovych listoch.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
1 ks
marinada:
1 ks
2 lyzice
2 lyzice
2 lyzice
1 lyzica
2 lyzice
2 lyzice
2 struciky
2 ks




Postup

  1. 1

    Chude bravcove maso nakrajame na drobno . Priparime si marinadu a premiesame s nakrajanym masom a odlozime do ladnicky na cca 2 hodiny.(Najlepsie je mat Korejsku chili omacku Kochujang) ked nie aspon pridat niekolko susenych chilli jadierok ( chilli flakes).Podla chuti... Mrkvu ocistime nakrajame na zapalky ( jullien). Maso je najlepsie grilovat ale je tak isto dobre len dat do woku a " stir fry" cize stale miesat a rychlo oprazit s nakrajanou mrkvou ked treba podliat trochu vodou .Mrkva sa moze nahradit cukinou alebo bielou redkvickou a robia sa aj samostatne ako priloha.Toto nieje ziaden v masti plavajuci cinsky recept ani zelenina nie je rozvarena na kasu takze mrazena sa neda pouzit.

  2. 2

    Servirujeme s ryzou a salatom . Tak ze z listu salatoveho si spravime v ruke akoze malu "misku" polozime nan trosku ryze na to dame trochu uduseneho masa a zabalime list do batozku a sup strcime do ust.A jasne ze po korejsky sa este moze posypat sezamovymi semienkami a nikdy nemoze chybat kimci ich verzia nakladanej kapusty.Perfektne na vylety bez tanierov...plus vsetci aj ty co nechcu maju zeleninku.

    Daeji Bulgogi pikantné bravčové po Kórejsky - obrázok 2

Diskusia k receptu

sjuz
super nápad s tými listami. Ideme sa cez víkend kúpať, takže niečo také pripravím so sebou - to budú čumieť ako puci :), dík
zdezda
:-))))) veľmi dobrý nápad, šikovný, no a z tej 1 porcie na obrázku určite nepriberieme :-))))
babidka
@zdezda , keby som ostala pri jednej porcii, tak ani ja :-) Ale je to urcite dobre jedlo a coskoro vyskusam . Bez kimci... Moj muz ma tu kapustu rad / ja ju teda naozaj nemusim/ a tak zat pri kazdej navsteve Slovenska donesie kimci .Raz sa mu nadoba / kimci bolo vakuovo zabalene/ cestou nejak poskodila a tak mu zamorila v kufri vsetko :-))))Oblecenie sa dalo vyprat ale kufor nie ...:-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia