Daeji Bulgogi pikantné bravčové po Kórejsky
Autor receptu: 2010
Velmi jednoduchy a dobry recept pre tych co idu dovolenkovat a sleduju vahu alebo idu
do prirody a chcu grilovat a nechcu brat taniere a pribory.
Marinovane bravcove maso s mrkvou v salatovych listoch.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Chude bravcove maso nakrajame na drobno .
Priparime si marinadu a premiesame s nakrajanym masom a odlozime do ladnicky na cca 2 hodiny.(Najlepsie je mat Korejsku chili omacku Kochujang) ked nie aspon pridat niekolko susenych chilli jadierok ( chilli flakes).Podla chuti...
Mrkvu ocistime nakrajame na zapalky ( jullien).
Maso je najlepsie grilovat ale je tak isto dobre len dat do woku a " stir fry" cize stale miesat a rychlo oprazit s nakrajanou mrkvou ked treba podliat trochu vodou .Mrkva sa moze nahradit cukinou alebo bielou redkvickou a robia sa aj samostatne ako priloha.Toto nieje ziaden v masti plavajuci cinsky recept ani zelenina nie je rozvarena na kasu takze mrazena sa neda pouzit.
- Servirujeme s ryzou a salatom .
Tak ze z listu salatoveho si spravime v ruke akoze malu "misku" polozime nan trosku ryze
na to dame trochu uduseneho masa a zabalime list do batozku a sup strcime do ust.A jasne ze po korejsky sa este moze posypat sezamovymi semienkami a nikdy nemoze chybat kimci ich verzia nakladanej kapusty.Perfektne na vylety bez tanierov...plus vsetci aj ty co nechcu maju zeleninku.