Cyklámenová pochúťka (fotorecept)
Autor receptu: dagy
Táto netradičná pochúťka je určené predovšetkým pre labužníkov dobrého a zároveň
zdravého jedla. Odporúčam ako kvalitné predjedlo na oslavy, či pri príležitosti príchodu
vzácnej návštevy k vám domov. Samozrejme pre nás, ktorí si držíme stíhlu líniu poslúži vo
väčšom množstve, alebo na väčšom tanieri aj ako hlavný chod.
4 porcie |
25 minút príprava |
15 minút na 160 °C |
Postup
- Cviklu si olúpeme, umyjeme a nakrájame na cca 3mm tenké kolieska. Podľa možnosti použijeme rukavice, pretože dužina cvikly produkuje nádhernú farebnú šťavičku, ktorá je zároveň aj farbivom.
- Tieto prekrásne letokruhy si rozložíme na plech, na ktorý sme položili papier na pečenie a veľmi mierne potrieme olivovým olejom.
- Jemne posypeme čerstvo nasekaným tymiánom zo záhradky.
- Pečieme v rúre približne na 160 stupňoch cca 15 - 20 minút. Samozrejme, že každá gazdinka si pozná tú svoju či už elektrickú, alebo plynovú a podľa toho si naprogramuje minútky :-D
- Medzitým si na kvalitnej panvici nasucho opečieme slnečnicové semienka. Dôležité je nikde neodbiehať a po celých 5 minút stáť pri sporáku a semienka miešať, aby nám neprihoreli.
- Dobre nabrúseným špeciálnym nožom na syry si nakrájame chutnú mozzarellu taktiež na kolieska.
- Umyjeme si rucolu a pripravíme si balsamico. Pri tomto recepte nepoužívame nijakú soľ, ani korenie.
- Hotové jedlo pokvapkáme balsamicom. Môžeme ho servírovať samotné, alebo s opečeným toustovým chlebom. V oboch prípadoch na jeho chuť tak skoro nezabudnete, je skutočne lahodná.
- Servírovať sa môže rôznymi spôsobmi, fantázia je iba na vás.