Foto: zuzananoskova
Cviklu mám rada v akejkoľvek úprave, tentokrát na sladko ;-)
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
300 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
250 ml (obyč. alebo kakaové) |
|
90 g |
|
110 g |
|
1 bal |
|
3 PL |
|
Poleva: | |
2 ČL |
|
100 g |
|
na potretie |
|
na ozdobu |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Najprv som nastrúhala cviklu.
- 2
V druhej mise som vyšľahala olej s cukrom. Postupne som pridávala a zašľahávala mlieko, múku, prášok, karob. Nakoniec som vmiešala cviklu.
- 3
Dno tortovej formy som vyložila papierom na pečenie a boky vytrela kokosovým olejom.
- 4
Zmes som naliala do formy a piekla vo vyhriatej rúre na 175°C necelú hodinku. Po vybratí z rúry som koláč nechala niekoľko minút odpočívať.
- 5
Vrch som natrela domácim džemom z arónie a jabĺk. Poliala rozpustenou čokoládou s kokosovým olejom. Dozdobila vlašskými orechami.
- 6
Po úplnom vychladnutí som koláč na noc dala do chladničky.
- 7
Tento (posypaný kokosom) som piekla na Vegánske hody v BA v Medickej záhrade 28. 09. 2013 na Fresh Barter. Fotila Heňa Peškovičová, ktorá Fresh Barter aj zorganizovala :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujeme za recept na dobrotu.:)