Cviklový vegan koláč fotorecept

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 29. septembra 2013

Cviklu mám rada v akejkoľvek úprave, tentokrát na sladko ;-)

12
porcií
15-20 minút
príprava
60-80 minút
na 175 °C

Suroviny

300 g
100 ml
100 g
250 ml (obyč. alebo kakaové)
90 g
110 g
1 bal
3 PL
Poleva:
2 ČL
100 g
 na potretie
 na ozdobu
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Najprv som nastrúhala cviklu.

  2. 2

    V druhej mise som vyšľahala olej s cukrom. Postupne som pridávala a zašľahávala mlieko, múku, prášok, karob. Nakoniec som vmiešala cviklu.

  3. 3

    Dno tortovej formy som vyložila papierom na pečenie a boky vytrela kokosovým olejom.

  4. 4

    Zmes som naliala do formy a piekla vo vyhriatej rúre na 175°C necelú hodinku. Po vybratí z rúry som koláč nechala niekoľko minút odpočívať.

  5. 5

    Vrch som natrela domácim džemom z arónie a jabĺk. Poliala rozpustenou čokoládou s kokosovým olejom. Dozdobila vlašskými orechami.

    Cviklový vegan koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po úplnom vychladnutí som koláč na noc dala do chladničky.

    Cviklový vegan koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tento (posypaný kokosom) som piekla na Vegánske hody v BA v Medickej záhrade 28. 09. 2013 na Fresh Barter. Fotila Heňa Peškovičová, ktorá Fresh Barter aj zorganizovala :-)

    Cviklový vegan koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

danila
zaujímavé, cviklu dávaš varenú?Karob môžem nahradiť kakaom?
dorisa
akurat sme tvoj recept obzerali s dcerkou na nete:),pred pár dňami a ja,že ho upečiem,a dam na Varechu:)je krasny
zuzananoskova
Danila: cviklu použijem surovú, a áno, karob môžeš nahradiť kakaom :-) Dorisa: ďakujem :-)
cesminaz
Naaaaadherna fotka!!!!! Hned by som sa donho pustila :-))) Vyzera super,tak stavnato a sladucko...mnaaammmm Ukladam a urcite vyskusam.Ale mam otazocku,ze musim dat presne tie muky co si napisala,alebo je mozne ich aj nahradit povedzme za riadnu psenicnu muku? Lebo neviem ci taku zozeniem :-( Dakujem dopredu za odpoved :-)
zuzananoskova
Cesminaz: Ďakujem :-) Môžeš použiť aj pšeničnú múku, ja ju už nepoužívam, pretože nie je zdravá ;-) Myslím, že dnes je možné špaldovú múku kúpiť "kdekoľvek" :-)
danda3
Tak toto ma veľmi láka vyskúšať, Zuzka, ďakujem za krásny recept!♥
elixir
čím by som mohla nahradiť kokosový olej? Neviem taký zohnať zatiaľ...
elixir
Tak som koláč dnes upiekla, vynikajúci... :) Kokosový olej som nahradila slnečnicovým...zrejme to nie je potom chuťovo úplne to isté, takže ak niekde uvidím kokosový olej, skúsim koláč upiecť s ním.
Ďakujeme za recept na dobrotu.:)







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia