Cviklový vegan koláč (fotorecept)

Autor receptu: zuzananoskova

Cviklu mám rada v akejkoľvek úprave, tentokrát na sladko ;-)

12
porcií
15-20 minút
príprava
60-80 minút
na 175 °C

Postup

  1. Najprv som nastrúhala cviklu.
  2. V druhej mise som vyšľahala olej s cukrom. Postupne som pridávala a zašľahávala mlieko, múku, prášok, karob. Nakoniec som vmiešala cviklu.
  3. Dno tortovej formy som vyložila papierom na pečenie a boky vytrela kokosovým olejom.
  4. Zmes som naliala do formy a piekla vo vyhriatej rúre na 175°C necelú hodinku. Po vybratí z rúry som koláč nechala niekoľko minút odpočívať.
  5. Vrch som natrela domácim džemom z arónie a jabĺk. Poliala rozpustenou čokoládou s kokosovým olejom. Dozdobila vlašskými orechami.
  6. Po úplnom vychladnutí som koláč na noc dala do chladničky.
  7. Tento (posypaný kokosom) som piekla na Vegánske hody v BA v Medickej záhrade 28. 09. 2013 na Fresh Barter. Fotila Heňa Peškovičová, ktorá Fresh Barter aj zorganizovala :-)