Cviklový vegan koláč (fotorecept)
Autor receptu: zuzananoskova
Cviklu mám rada v akejkoľvek úprave, tentokrát na sladko ;-)
12 porcií |
15-20 minút príprava |
60-80 minút na 175 °C |
Postup
- Najprv som nastrúhala cviklu.
- V druhej mise som vyšľahala olej s cukrom. Postupne som pridávala a zašľahávala mlieko, múku, prášok, karob. Nakoniec som vmiešala cviklu.
- Dno tortovej formy som vyložila papierom na pečenie a boky vytrela kokosovým olejom.
- Zmes som naliala do formy a piekla vo vyhriatej rúre na 175°C necelú hodinku. Po vybratí z rúry som koláč nechala niekoľko minút odpočívať.
- Vrch som natrela domácim džemom z arónie a jabĺk. Poliala rozpustenou čokoládou s kokosovým olejom. Dozdobila vlašskými orechami.
- Po úplnom vychladnutí som koláč na noc dala do chladničky.
- Tento (posypaný kokosom) som piekla na Vegánske hody v BA v Medickej záhrade 28. 09. 2013 na Fresh Barter. Fotila Heňa Peškovičová, ktorá Fresh Barter aj zorganizovala :-)