Cviklové brownies fotorecept

Laci Hornáček
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 25. septembra 2014
Cviklové brownies (fotorecept)
Foto: Heineken Slovensko
4
porcie
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
50 g + na vymazanie formy
100 g
1/2 čl (alebo vanilkový struk, vanilkový cukor)
125 g
2 ks
50 g
15 g
 na dekoráciu
 na dekoráciu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Repu uvaríme v šupke. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Formu vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme maslom.

  2. 2

    Horúcu cviklu očistíme, nakrájame na väčšie kocky, vložíme do mixéra spolu s maslom, nalámanou čokoládou a vanilkovým extraktom. Všetko rozmixujeme, maslo a čokoláda sa teplom roztopia.

  3. 3

    Cukor a vajcia vymiešavame elektrickým šľahačom na svetlú penu, asi 2 minúty. Čokoládovú zmes opatrne primiešame do vyšľahaných vajec, prisypeme preosiatu múku a kakao. Všetko vylejeme do formy na biskupský chlebíček a pečieme 25 minút.

  4. 4

    Vareškov tip: Brownies sú upečené, keď stred ešte nie je úplne tuhý, ale okraje už spevneli

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
@milacik4021 neviem akú čokoládu si dala ty, ja som mala 74%, možno tá spôsobila intenzívnejšiu čokoládovú chuť. Aj kakao mám echt hnedé, holandské. Tie tvoje sú aj troche červenšie, než sú moje. Hlavne že všetkým chutia, no nie?
@tiginko , mala som čoko Equador 70% z Lidla a kakao z Figara. Možno som mala intenzívnejšej chuti práve cviklu, kupovala som ju na trhovisku:-) už by som to zas piekla, bolo málo:-)) zabudla som pridať hviezdičky, tak som dala teraz 5.
Tak som ho vyskúšala, čokoládu dala 85%, nebol zlý, ale až tak ma neoslovil. Kým bol teplý, cviklu bolo cítiť výraznejšie, po vychladnutí menej, ale ja som ju tam cítila (možno preto, že som o nej vedela a podvedome tam jej chuť hľadala?). Páčilo sa mi na ňom, že nebol veľmi sladký a chuť čokolády bola výrazná. Hoci mňa až tak nezaujal, verím, že mnohým bude chutiť.


Vyskusane, cviklu bolo trosku citit, mne to velmi nevadilo, niektori ,,ofrflali,, ;-), navsteva si vypytala zabalit, takze je to individualne. Chuti ako komu ;-). Mozno by stalo za to, skusit cviklu vymenit napriklad za cukinu, pripadne jablka. Pacilo sa mi, ze nebol presladeny.

Pridaj komentár k receptu: