Cviklové brownies fotorecept

Laci Hornáček
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 25. septembra 2014 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Cviklové brownies (fotorecept)Foto: Heineken Slovensko
4
porcie
35 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

250 g
50 g + na vymazanie formy
100 g
1/2 čl (alebo vanilkový struk, vanilkový cukor)
125 g
2 ks
50 g
15 g
 na dekoráciu
 na dekoráciu
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Repu uvaríme v šupke. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Formu vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme maslom.

  2. 2

    Horúcu cviklu očistíme, nakrájame na väčšie kocky, vložíme do mixéra spolu s maslom, nalámanou čokoládou a vanilkovým extraktom. Všetko rozmixujeme, maslo a čokoláda sa teplom roztopia.

  3. 3

    Cukor a vajcia vymiešavame elektrickým šľahačom na svetlú penu, asi 2 minúty. Čokoládovú zmes opatrne primiešame do vyšľahaných vajec, prisypeme preosiatu múku a kakao. Všetko vylejeme do formy na biskupský chlebíček a pečieme 25 minút.

  4. 4

    Vareškov tip: Brownies sú upečené, keď stred ešte nie je úplne tuhý, ale okraje už spevneli

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist