Cviklové brownies fotorecept
Laci Hornáček
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 25. septembra 2014
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 25. septembra 2014
Foto: Heineken Slovensko
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
50 g + na vymazanie formy |
|
100 g |
|
1/2 čl (alebo vanilkový struk, vanilkový cukor) |
|
125 g |
|
2 ks |
|
50 g |
|
15 g |
|
na dekoráciu |
|
na dekoráciu |
|
Postup
-
1
Repu uvaríme v šupke. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Formu vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme maslom.
- 2
Horúcu cviklu očistíme, nakrájame na väčšie kocky, vložíme do mixéra spolu s maslom, nalámanou čokoládou a vanilkovým extraktom. Všetko rozmixujeme, maslo a čokoláda sa teplom roztopia.
- 3
Cukor a vajcia vymiešavame elektrickým šľahačom na svetlú penu, asi 2 minúty. Čokoládovú zmes opatrne primiešame do vyšľahaných vajec, prisypeme preosiatu múku a kakao. Všetko vylejeme do formy na biskupský chlebíček a pečieme 25 minút.
- 4
Vareškov tip: Brownies sú upečené, keď stred ešte nie je úplne tuhý, ale okraje už spevneli
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu