Cukrovinky z vína rýchlo a lacno

janipatko - fotkajanipatko, 9. decembra 2010

Pečieme ho na vianoce,je to jedno z dvanácti druhou ktoré každý rok pečieme a nesmie chýbať.

60
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

30 dkg
30 dkg
1
6 lžic




Postup

  1. 1

    Cesto zamiešame dokopy.vypracujeme vláčné cesto,ktoré dame na vál posypané mukou hladkou.Rozválkáme na 3mm hrubé cesto a vykrajujeme malou formičkou tvary.Dame na mastný papier vykrojené tvary.

  2. 2

    Dame piect.Vytahneme a teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým praškom.DOBRU MLSKU.

Diskusia k receptu

ailuj82
také som ešte neskúšala. Asi na silvestra upečiem. Ukladám do KK.
milina
Janipatko - to myslíš vážnem že pečieš 12 druhov koláčikov, taká mladá gazdiná a taká šikovná, to sa dnes tak ľahko nevidí, gratulujem a želám celej tvojej rodinke krásne vianoce, ktoré určite pripraviš skvele.
jeka
ja ich pečiem na Silvestra, lebo od Vianoc nám nezostane vôbec nič /sme sladkožrúti/ tak musím zásobiť osadenstvo novým továrom.
janipatko
ešte som zabudla davá sa do cukru praškového s vanilkovým cukrom ešte teplé obalovať.
sovka62
Keď mi kamarátka dávala tento tento recept, pekne po trnavsky ma informovala: "tí vám vydržá velice dĺho" a potom dodala: "teda lesci ich nezíte". Doteraz sa na tom smejem vždy, keď sa mi recept dostane do ruky. Nevydržali nikdy, sú také dobré, že sa zjedia hneď.
letisia
Ja ich tiež robievam, ale podľa môjho receptu bez žĺtka. Víno sa môže nahradiť aj pivom, alebo koňakom a dajú sa robiť aj na slano.
remcula
Z tady toho těsta dělám levné, vanilkové rohlíčky. Pak je jen obalím v cukru s vanilkou. Jsou moc dobré a vhodné pro lidi alergické na ořechy.
sbsgabi
Už som ich dávno nerobila a ani nejedla už aj dnes ich urobím
sbsgabi
Sú veľmi dobré jedla som ich naposledy keď som mala asi 10 možno 12 rokov
hannah22
tiež ich robím dlho, sú výborné , tie s pivom na slano sú dobré na Silvestra, vďaka za pripomenutie ...:)
violetacamorova
keď nás bolo doma viac bývali sme spolu dve rodiny 7 ľudí plus návšteva som dopiekla a nebolo čo položiť na stôl, ale ja som nedávala ani žĺtok, len múku, maslo a víno a po upečení som obaľovala v práškovom cukre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia