Cukina v pivovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: kfoldvaryova
Tento recept vznikal spontánnym nápadom nazretia do chladničky. Takpovediac - Čo dom dal.:) Dobrú chuť:)
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cukinu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Je dôležité mať kolieska nakrájané na tenko, aby sa nám pri vyprážaní nespálilo cestíčko, kým cukina zmäkne. Kolieska posolíme a necháme chvíľu postáť.
- Cestíčko: Vajíčka zmiešame s múkou tak, aby nám vznikla hustejšia hmota. Pridáme soľ, vegetu a čierne korenie. Cestíčko dobre rozmiešame a nakoniec pridáme deci piva. V prípade, že by bolo cestíčko riedke, pridáme na zahustenie múku.
- Cukinové kolieska obalíme v cestíčku a opražíme na panvici cca 5 až 7 minút, kým cukina nezmäkne. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo chlebom. Cukina v pivovom cestíčku je taktiež chutná s kečupom, francúzskym alebo cesnakovým dresingom.