Foto: evusik
Jednoduchý, rýchly, letný recept....
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
cuketu ošúpeme, ak treba aj vydlabeme a nakrájame na kocky, alebo tvary tomu podobné. Osolíme a necháme 10-15 minút vypotiť. Potom ju opláchneme a na sitku necháme odkvapkať.
-
2
Na oleji speníme cibuľu, cesnak
-
3
pridáme cuketu a dusíme až cuketa zosklovatie
-
4
posypeme lyžičkou hladkej múky a chvíľu povaríme
-
5
pridáme lyžicu sladkej červenej papriky, zamiešame a krátko povaríme
-
6
pridáme kyslú smotanu
-
7
necháme prejsť varom a odstavíme
-
8
podávame s cestovinami... ale výborne je to aj s fašírkou alebo sekanou...
skusim
@rajnica vôbec som nepochopila čo svojim komentárom myslíš?!
@evusik , práve som sa chcela opýtať @rajnice , čo tým básnik chcel povedať :-) Nemám nič proti zdravej strave,práve naopak...ale význam komentára v tomto prípade mi uniká.
@lusinkab aj som sa hneď ráno zasmiala... ale keď má @rajnica tak rád bežné recepty, čo má proti tomuto? veď bežnejší recept už ani nemôže byť :-)))) alebo som mala tanier obložiť ovocím, syrom, nejakou rybou a zakusovať to celozrnným pečivom.... to by mal @rajnica radosť akú vyváženú stravu konzumujem :-)))
@neposed lečo bez vajca mám rada aj ja, alebo ešte lepšie len cibuľa a paprika spolu dobre podusené a len tak s chlebom :-)))
1. treba cuketu aj podliať vodou alebo nie? (na obr. 6 vidno nejakú tekutinu, ale o vode sa nikde nepíše,
2. ani mlieko sa tam nepridáva? Poznám karfiolový paprikáš a tam ide okrem kyslej smotany aj mlieko rozmiešané s múkou. A tu nie? Niečo mi tam chýba, aby vznikla taká tá paprikášová omáčka.
@rajnica toto jedlo je absolutne letne a svieze. Ked pouzijes nizkotucnu 10% kyslu smotanu a nedas muku, je to idealne letne jedlo. A moze sa podavat aj s celozrnnymi cestovinami a mas vyvazene jedlo. A ked das celozrrnu muku alebo ovsene vlocky, bude to este zdravsie a vyvazenejsie. A ak aj das bielu muku, 1 PL nikoho nezabije. Komentuj k veci a nepredvadzaj sa tu svojimi "mudrymi" komentarmi.
ten hem... nech mi slovencina odpusti.
ja tiez jedavam pseudoleco, teda bez vajec, len cibula, paradajky, paprika, dokonca don niekedy pridam aj kocky cukiny. chuti mi to tak viac, ako s vajcom. klobasu nejem v nicom. nemam ju rada. ale dobra kombinacia je napr. aj leco s ryzou. ked das viac paradajok, aby bolo hodne tekutiny a prisypes do toho trochu ryze. kym sa vsetko udusi, ryza zmäkne a prebytocnu stavu vcucne do seba.
@kuchticka u nás tiež tak, už som aj čalamádu robila, aj všetko možné aj nemožné uvarila, no a ďeťom samozrejme dávam - tiež už nechcú.... no ale kedy sa máme najesť cukety a inej zeleniny keď nie cez sezónu? v zime budeme zase kupovať všelijaké rýchlené a dovozové a to nie je ono :-)
asi som celkom nepochopila prečo chceš dať tvaroh do paprikáša, do receptov na kyselo sa pridáva smotana a máš na výber - kyslú, šľahačkovú alebo smotanu na varenie, vážne netuším čo by z toho vzniklo keby si tam dala tvaroh? ale skús - máš len dve možnosti buď to bude dobré, alebo to vyhodíš :-)
ak môžem do toho vstúpiť @evusik : od @zuzanka1367 som sa naučila zahusťovať krémovým syrom Philadelphia, skvelá voľba, hlavne ak človek nechce alebo nemôže použiť múku. Ale tvaroh podľa mňa nebude najšťastnejšie riešenie, podľa mňa nech je akokoľvek jemný, mohol by mierne zhrudkovatieť, resp. oddelí sa tekutina od pevnej zložky. Toť moja úvaha len...
viac hláv, viac rozumu :) ja by som do toho tiež nešla, teda nikdy by ma to ani nenapadlo používať tvaroh do kyslej omáčky... Philadelphia je asi dobrá voľba, je taká slanšia, možno niekedy vyskúšam, díky za tip :)