Cuketový dezert
Cuketový dezert

Cuketový krém s lieskovcami a kakaovou omáčkou fotorecept

Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 2. augusta 2019
Cuketový krém s lieskovcami a kakaovou omáčkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava

Suroviny

350 g (dužina)
350 ml
1 bal.
Tekuté kakao:
150 ml
50 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cuketu umyjeme, podstránime jadierka, pokrájame a dužinu povaríme desať minút v kokosovom mlieku.

    Cuketový krém s lieskovcami a kakaovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K cukete pridáme vanilkový cukor. Rozmixujeme a necháme vychladnúť.

    Cuketový krém s lieskovcami a kakaovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tekuté kakao: Trstinový cukor nasypeme do kastrólika, zalejeme vodou a uvaríme na sirup.

    Cuketový krém s lieskovcami a kakaovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K sirupu pridáme kakao a rozmiešame.

    Cuketový krém s lieskovcami a kakaovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na tanier naberieme cuketový krém, ktorý posypeme posekanými orieškami a dookola nalejeme tekuté kakao.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: