Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom (fotorecept)
Autor receptu: pumaamravec
Jemne opečená cukina v spojení s mozzarellou na cestovinách je naozaj lahodné spojenie.
Tento recept naviac vzájomne krásne na seba nadväzuje, kým sa chladí mozzarellové
maslo, dusí sa cukina a kým sa cestoviny uvaria, maslo je stuhnuté a všetko stačí spolu len
zmiešať a dobrota je na svete. :)
2 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme mozzarellové maslo. Na dno panvice si kvapneme trochu olivového oleja a osmahneme roztlačený cesnak.
- Mozzarellu si vložíme do misky vhodnej na mixovanie ponorným mixérom.
- Roztopíme si maslo, necháme trochu vychladnúť, vylejeme ho na mozzarellu a pridáme osmahnutý cesnak.
- Všetko spolu vymixujeme ponorným mixérom na hladkú hmotu a dáme do alobalu.
- Keď sme si pripravili mozzarellové maslo, zabalíme ho do alobalového šulca a dáme minimálne na 30-40 minút do chladničky.
- Cukinu si nakrájame na kocky aj so šupkou (je pod ňou najviac živín), približne 1,5 cm x 1,5 cm, osolíme a necháme vypotiť aspoň 20 minút.
- Na dno panvice si kvapneme olivový olej a osmahneme kocky cukiny, potom plameň stiahneme na najmenší a 20 minút dusíme.
- Po vychladení mozzarellového masla ho nakrájame na tenké plátky.
- Parmezán alebo iný tvrdý kvalitný syr si najemno nastrúhame.
- Uvarte cestoviny podľa návodu na obale, ja odporúčam Barilla Farfalle. Vždy kupujte len pravé talianske cestoviny, síce sú trochu drahšie, ale na chuti to pocítite;)
- Po uvarení cestovín ich preceďte a presypte do panvice s podusenými cuketovými kockami, premiešajte a dajte na taniere. Poukladajte navrch mozzarellové maslo, krásne sa roztopí a ochutí cestoviny. Posypte ešte strúhaným parmezánom a podávajte. ;)
- Tip: S Mozzarellovým maslo môžte experimentovať podľa vašej chuti. Pridávať ho na cestoviny, na mäso, alebo len tak natrieť na pečivo, napríklad ako základ a posypať sušenými paradajkami, alebo s prosciuttom. Fantázii sa medze nekladú. ;)