Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom (fotorecept)

Autor receptu: pumaamravec

Jemne opečená cukina v spojení s mozzarellou na cestovinách je naozaj lahodné spojenie. Tento recept naviac vzájomne krásne na seba nadväzuje, kým sa chladí mozzarellové maslo, dusí sa cukina a kým sa cestoviny uvaria, maslo je stuhnuté a všetko stačí spolu len zmiešať a dobrota je na svete. :)

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme mozzarellové maslo. Na dno panvice si kvapneme trochu olivového oleja a osmahneme roztlačený cesnak.
  2. Mozzarellu si vložíme do misky vhodnej na mixovanie ponorným mixérom.
  3. Roztopíme si maslo, necháme trochu vychladnúť, vylejeme ho na mozzarellu a pridáme osmahnutý cesnak.
  4. Všetko spolu vymixujeme ponorným mixérom na hladkú hmotu a dáme do alobalu.
  5. Keď sme si pripravili mozzarellové maslo, zabalíme ho do alobalového šulca a dáme minimálne na 30-40 minút do chladničky.
  6. Cukinu si nakrájame na kocky aj so šupkou (je pod ňou najviac živín), približne 1,5 cm x 1,5 cm, osolíme a necháme vypotiť aspoň 20 minút.
  7. Na dno panvice si kvapneme olivový olej a osmahneme kocky cukiny, potom plameň stiahneme na najmenší a 20 minút dusíme.
  8. Po vychladení mozzarellového masla ho nakrájame na tenké plátky.
  9. Parmezán alebo iný tvrdý kvalitný syr si najemno nastrúhame.
  10. Uvarte cestoviny podľa návodu na obale, ja odporúčam Barilla Farfalle. Vždy kupujte len pravé talianske cestoviny, síce sú trochu drahšie, ale na chuti to pocítite;)
  11. Po uvarení cestovín ich preceďte a presypte do panvice s podusenými cuketovými kockami, premiešajte a dajte na taniere. Poukladajte navrch mozzarellové maslo, krásne sa roztopí a ochutí cestoviny. Posypte ešte strúhaným parmezánom a podávajte. ;)
  12. Tip: S Mozzarellovým maslo môžte experimentovať podľa vašej chuti. Pridávať ho na cestoviny, na mäso, alebo len tak natrieť na pečivo, napríklad ako základ a posypať sušenými paradajkami, alebo s prosciuttom. Fantázii sa medze nekladú. ;)