Čučoriedkovo-černicová omáčka do jogurtu

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Čučoriedky a černice vložíme do veľkého hrnca. Pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu, povaríme minimálne 5 minút.
  2. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Omáčka vydrží v chladničke asi 3 mesiace.
  3. <b>TIP:</b> Omáčku môžeme pripraviť aj z 1 200 g zmrazenej ovocnej zmesi.