Čučoriedkové muffiny - dokonalé, božské, hrnčekové, najlepšie na svete fotorecept
Foto: eliniatko
Recept som prebrala a upravila podľa seba zo zahraničných receptov. Muffinky sú neskutočné, lepšie ako z obchodu či vychytenej kaviarne, a naviac sú aj Zobraziť celý popisRecept som prebrala a upravila podľa seba zo zahraničných receptov. Muffinky sú neskutočné, lepšie ako z obchodu či vychytenej kaviarne, a naviac sú aj jednoduché a rýchle. Skúste a uvidíte :-) Mám histamínovú intoleranciu, no tieto môžem jesť, takže sú vhodné aj pre nás "špeciálnych".
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1/2 (pol) hrnčeka |
|
1/2 (pol) hrnčeka |
|
odhadom lyžica - dobre pokvapkať (aróma) |
|
2 hrnčeky (špaldová) |
|
1/2 (pol) lyžičky (himalájska) |
|
1/2 (pol) lyžičky |
|
2 veľké alebo 3 menšie ks |
|
1/2 (pol) hrnčeka (slnečnicový, repkový, ryžový a pod.) |
|
1 lyžička (esencia, aróma) |
|
1 téglik (môže byť aj bezlaktózová) |
|
1 plný hrnček (mrazené alebo čerstvé) |
|
Postup
-
1
Najprv si naberieme pol hrnčeku práškového cukru a druhú polovicu dosypeme kryštálovým cukrom. Vysypeme do veľkej misky a pokvapkáme citrónovou esenciou, poriadne zmiešame a necháme chvíľu stáť.
-
2
Zatiaľ do druhej, strednej misky nasypeme dva hrnčeky hladkej múky, ja som použila špaldovú, ale poslúži aj klasická či iná (zdravšia varianta) hladkej podľa vášho výberu. K nej prisypeme soľ (ja som dala ružovú himalájsku, ale kľudne stačí obyčajná) a sódu bikarbónu a premiešame.
-
3
K cukru teraz pridáme vajcia, vyšľaháme dohladka, a postupne primiešame aj olej, vanilkový extrakt, a múkovú zmes z druhej misy. Na striedačku s múkou primiešavame aj kyslú smotanu (ja používam bezlaktózovú, lebo laktózu nemôžem a muffinky si chcem dať :-) ). Vznikne taká polotekutá hmota. Do nej potom dáme hrnček čučoriedok, ktoré už ale vmiešame jemno nech sa totálne nepopučia.
-
4
Cestom s čučoriedkami plníme muffinovú formu, ja mám malé silikónové a v tých sa mi robia najlepšie, netreba vymazávať, len vlejem a idú aj ľahko vybrať. Dajú sa naliať aj do formy s košíčkami.
- 5
Pečieme na 200 °C cca 20 - 30 min., rešpektujúc svoju trúbu a jej vlastnosti. Keď začnú hore zlatnúť, sú hotové, vtedy ich vyberám a mierne pocukrujem kryštálovým cukrom. O chvíľku sa už dajú jesť. Sú fantastické.
- 6
Dobrú chuť!
- 5
Diskusia k receptu