Foto: Dr. Oetker
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame cukor a múku. Pridáme žĺtky a ručne zamiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne primiešame k zmesi. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do predhriatej rúry. Zmiešame jogurt, tvaroh a cukor. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a pridáme k nemu jogurtovo-tvarohovú zmes.
- 2
Pripravenou náplňou potrieme vychladnutý korpus. Posypeme čučoriedkami. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Mierne vychladnuté želé nalejeme na tortu a hotovú tortu necháme v chladničke asi hodinu stuhnúť. Tortu môžeme pred servírovaním podľa vlastnej fantázie ozdobiť šľahačkou.
- 3
Náš tip: Ak pečieme ovocné koláče s veľmi šťavnatým ovocím, použijeme vyšší plech, aby sme mali istotu, že nám šťava nevytečie do rúry. Ak si nie sme istí, dáme do rúry pod plech ohnutý alobal, ktorý šťavu zachytí. Aby ovocie pri pečení ovocného koláča nekleslo na spodok cesta, je potrebné obaliť ho v hladkej múke a potom uložiť na cesto.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu