Croissant (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
kombinácia kysnutého a lístkového cesta.
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, droždia, žĺtka, oleja, cukru a mlieka vypracujeme cesto, necháme kysnúť asi 20 min.
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, poprášime múkou a rozvaľkáme na ňom kysnuté cesto.
- Preložíme ako na pagáče.
- A ešte kraje k sebe. Necháme kysnúť asi 15 min.. Potom rozvaľkáme cesto a ešte raz preložíme.
- Po 15 min. rozvaľkáme na hrúbku asi 0,3 cm, krájame štvorce a skrúcame ako rožky.
- Ukladáme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre. Cesto nie je ani sladké ani slané. Ja som pár rožkov potrele nad parou vyšľahanými bielkami s cukrom.