Croissant (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

kombinácia kysnutého a lístkového cesta.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, droždia, žĺtka, oleja, cukru a mlieka vypracujeme cesto, necháme kysnúť asi 20 min. Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, poprášime múkou a rozvaľkáme na ňom kysnuté cesto.
  2. Preložíme ako na pagáče.
  3. A ešte kraje k sebe. Necháme kysnúť asi 15 min.. Potom rozvaľkáme cesto a ešte raz preložíme.
  4. Po 15 min. rozvaľkáme na hrúbku asi 0,3 cm, krájame štvorce a skrúcame ako rožky.
  5. Ukladáme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre. Cesto nie je ani sladké ani slané. Ja som pár rožkov potrele nad parou vyšľahanými bielkami s cukrom.