Cottage placky

imelia - fotkaimelia, 1. mája 2014
Cottage placky
Foto: imelia

Ďalšia fitness špecialitka. Je možné urobiť placky len tak alebo "a la pizza". Na obrázku je druhá alternatíva, čiže prizdobené šunkou, syrom a kečupom

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

80 g
200 g
1 ks
 podľa potreby
a la pizza:
100 g 96 % mäsa
30 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Všetko na placky zmiešame a vložíme do formy. Ja som použíla formu na pizza koláče (6ks) z lídla, veľkosť ako na klasické lievance. Pečieme pri 180° asi 15 minút. Poprípade je možné ich usmažiť aj na panvici na lievance.

  2. 2

    Pri pizzovej alternatíve tesne pred dopečením vyberieme plech, placky obložíme a necháme dopiecť.

  3. 3

    Hodnoty na porciu čistých placky (3ks): 1193 kJ / 284 kcal Tuk: 11,4 g Bielkoviny: 20,5 g Sacharidy: 28,9 g

  4. 4

    Hodnoty na porciu „ala Pizza“ (3ks): 1600 kJ / 381 kcal Tuk: 15,5 g Bielkoviny: 36,3 g Sacharidy: 29,9 g

Diskusia k receptu

ilusa
do akej formy?z tohto mnozstva je jedna placka?pises do formy,potom ze lievance,potom piect,mam z toho gulas,nechcem kritizovat,lebo to zlozenie sa mi paci,ale co dalej?
katka78
@Imelia pizzu takto robiť nebudem, ale ako placky ma tvoj recept veľmi zaujal. Myslím, že niečo podobné robili kolegynky, keď držali dukanovu diétu, akurát tam neboli ovsené vločky, ale otruby. Myslím, že takéto placky čoskoro vyskúšam.
havino
aj mne sa placky pozdávajú, cottage jem na kilá (obrazne), tak tie skúsim
katka78
@imelia , placky sú vynikajúce! Z uvedeného množstva som urobila 4 menšie kusy. Piekla som ich len tak na plechu, neroztekali sa. Mala som v chladničke aj kúsok tvrdého syra a šunku, predsa som vyskúšala placku aj obloženú a musím povedať, že je tiež výborná. Nedávala som kečup, iba šunku a syr, bola šťavnatá a chutná. Ešte musím zmieniť, že je to aj veľmi sýte jedlo, to ma prekvapilo. Zjedla som dve a mala som dosť. Ďakujem pekne za recept! :-)


deer
Super, budem skúšať :)
popoluska340
Dneska som piekla tieto placicky,a boli vyborne.Nabuduce vyskusam vlocky pomliet,dneska boli v celych vlociek.Rada skusam nove recepty,snazim sa chlieb uplne vynechvat.Som celiaticka,a nechuti mi chlieb,zato taketo placky ano.