Corn pie - koláč z kukurice (fotorecept)

Autor receptu: babav

V tomto obdobi dozrieva jedla sladka kukurica .Je chutna uvarena ,ale mozno z nej upiect aj vyborny paj,vhodny ako predjedlo,alebo ak k nemu prilozite vas oblubeny salatik , lahke jedlo. (Recept pochadza z kucharskej knihy :Modern Baker,by Nick Malgieri).

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kukurica a mlade cibulky.
  2. Ingrediencie:
  3. Zrnka kukurice z 3 klasov postruhame .
  4. Zo zvysnych dvoch klasov zrnka orezeme .
  5. Ocistenu jarnu cibulku bielu aj zelenu cast nasekame.
  6. Vajcia a smotanu vyslahame spolu so solou ciernym korenim a cili korenim.
  7. Primiesame pripravenu kukuricu a cibulku.Pajovu formu vystelieme cestom a naplnime pripravenou tekutou zmesou.
  8. Pecieme v rure predhriatej na 180 stupnov C,na spodnej mriezke, 30 -45 minut , zalezi na hlbke pouzitej formy.
  9. Vychladnuty pri izbovej teplote krajame na porcie .
  10. Servujeme .Dobru chut!