Corn pie - koláč z kukurice (fotorecept)
Autor receptu: babav
V tomto obdobi dozrieva jedla sladka kukurica .Je chutna uvarena ,ale mozno z nej upiect aj vyborny paj,vhodny ako predjedlo,alebo ak k nemu prilozite vas oblubeny salatik , lahke jedlo.
(Recept pochadza z kucharskej knihy :Modern Baker,by Nick Malgieri).
8 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Kukurica a mlade cibulky.
- Ingrediencie:
- Zrnka kukurice z 3 klasov postruhame .
- Zo zvysnych dvoch klasov zrnka orezeme .
- Ocistenu jarnu cibulku bielu aj zelenu cast nasekame.
- Vajcia a smotanu vyslahame spolu so solou ciernym korenim a cili korenim.
- Primiesame pripravenu kukuricu a cibulku.Pajovu formu vystelieme cestom a naplnime pripravenou tekutou zmesou.
- Pecieme v rure predhriatej na 180 stupnov C,na spodnej mriezke, 30 -45 minut ,
zalezi na hlbke pouzitej formy.
- Vychladnuty pri izbovej teplote krajame na porcie .
- Servujeme .Dobru chut!