Cookies s čokoládovými kúskami

camembert - fotkacamembert, 26. januára 2014
Cookies s čokoládovými kúskami
Foto: camembert

Kto by nepoznal klasické americké cookies? Asi nikto. A tie najpopulárnejšie sú určite "Chocolate chip Cookies". Dobré cookies majú byť na povrchu jemne zvrásnené a popraskané no zvnútra vláčne. Povrch by nemal byť lesklý ale skôr matný. Ja som vyskúšal mnoho receptov a tu nájdete ten ktorí považujem za najlepší.

28
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

225 g
285 g
1 čl
1 čl
140 g
140 g
2 kusy
2 čl
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na miernom ohni prepražíme maslo. Maslo následne necháme vychladnúť v chladničke no nemalo by stuhnúť.

  2. 2

    Zmiešame múku, soľ a sódu bikarbónu.

  3. 3

    V osobitnej miska spolu vyšľaháme vajcia s bielym práškovým cukrom. Až hmota zhustne pridáme vanilkový extrakt.

  4. 4

    Až maslo schladne pridáme k nemu trstinový práškový cukor a vyšľaháme to do hladka.

  5. 5

    Teraz spolu zmiešame hmotu z 3. a 4. kroku. Následne za pomalého miešania postupne prisypávame múku (z 2. kroku). Nakoniec do cesta zamiešame horkú čokoládu nasekanú na malé kúsky. A cesto je hotové. Môžeme ho nechať v chladničke cez noc no nieje to nutné.

  6. 6

    Z cesta formujeme guličky s priemerom 2 až 3 centimetre. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie. Na jeden plech dávame vždy maximálne 6 kúskov. Pečieme približne 10 minút pri 160 stupňoch. Po vybratí z rúry sú cookies mäkké a ohybné po vychladnutí sa spevnia. Každá rúra pečie inak tak si to budete musieť odskúšať. Cookie je hotový až bude po obvode trochu zhnednutý.

Diskusia k receptu

methi
Pekna fotka, recept si ukladam, zide sa.
margaretka28
krásne sú, ale tej sody sa mi zdá veľa na to množstvo múky, nebude ju tam cítiť ?
xxx4823
V kroku 1. uvádzate, že treba prepražiť maslo. Máte namysli Ghee? Po prepražení odoberiete bielkovinu, alebo ju necháte stuhnúť s olejom? Poprípade, v rámci šetrenia času, dalo by sa použiť aj predpripravené Ghee? Ďakujem.
camembert
práve naopak to maslo preprážame kvôli tomu aby získalo (tá bielkovina) hnedú farbu a "orieškovú" arómu