Foto: camembert
Kto by nepoznal klasické americké cookies? Asi nikto. A tie najpopulárnejšie sú určite "Chocolate chip Cookies". Dobré cookies majú byť na povrchu jemne zvrásnené Zobraziť celý popisKto by nepoznal klasické americké cookies? Asi nikto. A tie najpopulárnejšie sú určite "Chocolate chip Cookies". Dobré cookies majú byť na povrchu jemne zvrásnené a popraskané no zvnútra vláčne. Povrch by nemal byť lesklý ale skôr matný. Ja som vyskúšal mnoho receptov a tu nájdete ten ktorí považujem za najlepší.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Na miernom ohni prepražíme maslo. Maslo následne necháme vychladnúť v chladničke no nemalo by stuhnúť.
- 2
Zmiešame múku, soľ a sódu bikarbónu.
- 3
V osobitnej miska spolu vyšľaháme vajcia s bielym práškovým cukrom. Až hmota zhustne pridáme vanilkový extrakt.
- 4
Až maslo schladne pridáme k nemu trstinový práškový cukor a vyšľaháme to do hladka.
- 5
Teraz spolu zmiešame hmotu z 3. a 4. kroku. Následne za pomalého miešania postupne prisypávame múku (z 2. kroku). Nakoniec do cesta zamiešame horkú čokoládu nasekanú na malé kúsky. A cesto je hotové. Môžeme ho nechať v chladničke cez noc no nieje to nutné.
- 6
Z cesta formujeme guličky s priemerom 2 až 3 centimetre. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie. Na jeden plech dávame vždy maximálne 6 kúskov. Pečieme približne 10 minút pri 160 stupňoch. Po vybratí z rúry sú cookies mäkké a ohybné po vychladnutí sa spevnia. Každá rúra pečie inak tak si to budete musieť odskúšať. Cookie je hotový až bude po obvode trochu zhnednutý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu