Čokoládový mafin

Autor receptu: redakcia

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z ktorého sa vysaje vzduch. Vrecko sa teplom zalepí, ponorí sa do vody rôznej teploty na rôzny čas. Jedlo má intenzívnejšiu chuť a je lahodnejšie.

4
porcie
10 minút
príprava
6 minút
na 240 °C

Postup

  1. Na miernom ohni alebo vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, maslo a pridáme olivový olej. Vajcia, žĺtky a cukor vymiešame ručne, aby do zmesi nevnikol vzduch. Pri miešaní mixérom z vymiešanej zmesi vákuovačkou odsajeme vzduch. Do vaječnej zmesi pomaly vlejeme čiastočne vychladenú čokoládovú zmes a ručne miešame.
  2. Nakoniec opatrne vmiešame múku. Vlejeme do olejom jemne vymastenej a vymúčenej formy. Rúru predhrejeme na 240 stupňov, pečieme 6 minút. Potom necháme 1 minútu v pokoji a z formy opatrne vyberieme, prípadne vyklopíme.
  3. Náš tip: Pocukrujeme, posypeme grankom alebo polejeme ovocnou polevou a podávame teplé hneď po upečení.