Čokoládový koláčik

Róbert Krištof
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 11. marca 2012
Čokoládový koláčik
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
40 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
100 g
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Vajcia rozdelíme do dvoch mís, žĺtky rozšľaháme na krém. Bielky ušľaháme na tuhý sneh. Medzitým roztopíme čokoládu a maslo vo vodnom kúpeli. Roztopenú čokoládu pridáme do rozšľahaných žĺtkov s cukrom a nakoniec pridáme ušľahaný sneh a zľahka premiešame.

  2. 2

    Pripravené misky (asi 150 ml), vytreté maslom a vysypané múkou, naplníme hotovým krémom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 0C asi 17 minút. Po upečení vyklopíme. Podávame so šľahačkou a višňami amarena.

Diskusia k receptu

cica2
to musí byť dobrota, krásne foto :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia