Čokoládový koláčik
Róbert Krištof
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 11. marca 2012
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 11. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
17 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajcia rozdelíme do dvoch mís, žĺtky rozšľaháme na krém. Bielky ušľaháme na tuhý sneh. Medzitým roztopíme čokoládu a maslo vo vodnom kúpeli. Roztopenú čokoládu pridáme do rozšľahaných žĺtkov s cukrom a nakoniec pridáme ušľahaný sneh a zľahka premiešame.
- 2
Pripravené misky (asi 150 ml), vytreté maslom a vysypané múkou, naplníme hotovým krémom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 0C asi 17 minút. Po upečení vyklopíme. Podávame so šľahačkou a višňami amarena.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu