Čokoládový koláč
Čokoládový koláč s vôňou kávy (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý hrnčekový koláčik, ktorý zvládne aj
začiatočník.
20 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Ingrediencie na cesto.
- Suroviny na dokončenie.
- Vajíčka, cukor vymiešame do penista, postupne po častiach nie naraz pridávame olej, Granko, múku zmiešanú s práškom do pečiva zľahka primiešame. Plech 30x40 cm vymastíme a vysypeme múkou a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 30-35 minút.
- Po upečení necháme korpus vychladnúť. Uvaríme si kávu, vychladnutou polejeme pomocou lyžice korpus, hneď potrieme lekvárom.
- Pripravíme čokoládovu polevu. Čokoládu na varenie polámeme na menšie kúsky, horúcou smotanou zalejeme, miešame pokiaľ sa nerozpustí. Nanesieme polevu, rovnomerne rozotrieme a koláč vložíme do chladničky aspoň stuhnúť 1-2 hodiny. Hotový koláč pokrájame podľa seba na rezy, kocky, trojuholníky, dobrú chuť.