Čokoládový koláč

Čokoládový koláč s vôňou kávy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý hrnčekový koláčik, ktorý zvládne aj začiatočník.

20 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie na cesto.
  2. Suroviny na dokončenie.
  3. Vajíčka, cukor vymiešame do penista, postupne po častiach nie naraz pridávame olej, Granko, múku zmiešanú s práškom do pečiva zľahka primiešame. Plech 30x40 cm vymastíme a vysypeme múkou a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 30-35 minút.
  4. Po upečení necháme korpus vychladnúť. Uvaríme si kávu, vychladnutou polejeme pomocou lyžice korpus, hneď potrieme lekvárom.
  5. Pripravíme čokoládovu polevu. Čokoládu na varenie polámeme na menšie kúsky, horúcou smotanou zalejeme, miešame pokiaľ sa nerozpustí. Nanesieme polevu, rovnomerne rozotrieme a koláč vložíme do chladničky aspoň stuhnúť 1-2 hodiny. Hotový koláč pokrájame podľa seba na rezy, kocky, trojuholníky, dobrú chuť.