Čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
40 minút príprava |
35 minút na 150-170 °C |
Postup- Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor, vanilínový cukor, soľ a škoricový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Orechy, múku a kypriaci prášok zmiešame a opatrne vmiešame do vaječnej peny.
- Cesto nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát (30 x 11 cm) a uhladíme. Dáme do predhriatej rúry piecť.<br /><br />
Elektrická rúra: 170°C <br />
Teplovzdušná rúra: 150°C <br />
Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br />
Doba pečenia: asi 35 minút
- Korpus necháme vo forme vychladnúť, nožom uvoľníme z formy a vyklopíme na mriežku. Necháme úplne vychladnúť.
- Náplň pripravíme z krémovej náplne s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme, naplníme polovicou náplne. Priložíme druhý diel korpusu. Pokvapkáme rumom. Zvyšnou náplňou potrieme vrch a okraje korpusu a dáme na 1 hodinu vychladiť.
- Polevu rozohrejeme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a múčnik polevou ozdobíme. Len čo poleva stuhne, nakrájame chlebíček na rezy (aby sa poleva nelámala, namočíme nôž pri každom reze do horúcej vody a osušíme utierkou).
|