Čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

40 minút
príprava
35 minút
na 150-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor, vanilínový cukor, soľ a škoricový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Orechy, múku a kypriaci prášok zmiešame a opatrne vmiešame do vaječnej peny.
  2. Cesto nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát (30 x 11 cm) a uhladíme. Dáme do predhriatej rúry piecť.<br /><br /> Elektrická rúra: 170°C <br /> Teplovzdušná rúra: 150°C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 35 minút
  3. Korpus necháme vo forme vychladnúť, nožom uvoľníme z formy a vyklopíme na mriežku. Necháme úplne vychladnúť.
  4. Náplň pripravíme z krémovej náplne s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme, naplníme polovicou náplne. Priložíme druhý diel korpusu. Pokvapkáme rumom. Zvyšnou náplňou potrieme vrch a okraje korpusu a dáme na 1 hodinu vychladiť.
  5. Polevu rozohrejeme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a múčnik polevou ozdobíme. Len čo poleva stuhne, nakrájame chlebíček na rezy (aby sa poleva nelámala, namočíme nôž pri každom reze do horúcej vody a osušíme utierkou).