Foto: danda3
Torta pre môjho brata k narodeninám, recept na korpus som našla tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6339, len ja som dala špaldovú múku, nie bezlepkovú, ostatné momentálny nápad Zobraziť celý popisTorta pre môjho brata k narodeninám, recept na korpus som našla tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6339, len ja som dala špaldovú múku, nie bezlepkovú, ostatné momentálny nápad a čo komora mala a dala.☺
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
170 g |
|
70 g |
|
4 ks |
|
100 g |
|
30 g |
|
Višňová plnka: | |
680 g |
|
1,5 bal. |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Maslo s čokoládou si roztopíme.
-
2
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do peny.
-
3
Potom pridáme čokoládu s maslom, premiešame na najmenších otáčkach.
-
4
A nakoniec pridáme múku (môže byť polohrubá), zľahka premiešame.
-
5
Formu (priemer 26 cm) vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto. Dáme piecť na 180°stupňov cca 10 - 12 minút, povrch musí byť na dotyk pružný.
-
6
Kým korpus chladne, pripravíme si višňovú plnku - višne zlejeme, šťavu dolejeme do 500ml, v časti zmiešame pudingový prášok, nalejeme do hrnca s višňami a s ostatkom šťavy, uvaríme hustý krém. Môžeme použiť aj škrob alebo puding s inou príchuťou, dnes som dala s jahodovou.
-
7
Ešte horúci nalejeme na korpus, ktorý sme otočili a stiahli papier, rozotrieme, na foto je len časť plnky. Dáme vychladiť, keďže je vonku taká zima, dala som ho na balkón.
-
8
Priprava tvarohového krému - tvaroh+pomazánkové maslo bez príchute+jogurt+med vyšľaháme, stužovač si pripravíme podľa návodu, pridáme k tvarohovej plnke, dobre zašľaháme. Nakoniec pridáme nahrubo nastúhanú čokoládu, a už len zľahka premiešame.
-
9
Plnku navrstvíme na vychladnutú višňovú a
-
10
zarovnáme, ozdobíme. Dáme do chladu, minimálne na 4 hodiny.
-
11
Prierez tortou, je výborná, nepresladená a osviežujúca, brat sa veľmi potešil.♥
-
12
Želatínový stužovač Dr. Oetker.
@simushka Foto rezu pridaná.♥
@3sandra3 Stužovač sa nemusí variť ani nechať napučať ako klasické želatína, iba sa rozmieša obsah vrecka so 100 ml vlažnej vody, vyšľahá sa a pridá do zmesi, premieša sa, hotovo, rada ho používam práve pre tú jednoduchosť, nájdeš ho pri pudingoch, je to dr. Oetker. Môžeš dať aj klasickú želatínu, ale treba dať napučať a v troške mlieka nechať roztopiť. Potom zašľahať do zmesi. ♥
A preto ťa pozdravuje celé nizozemie pa pa