Čokoládovo-pohánková torta

mirkatarby - fotkamirkatarby, 4. novembra 2015

Jednoduchá,rýchla,výborná.Pre všetkých...nielen bezlepkáčov.

12
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 hrnčeka
1 hrnček
3 ks
0,5 hrnčeka
0,5 hrnčeka
1 hrnček
1 ks
1 ks
Plnka:
0,5 l
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Vajíčka s cukrom vymiešame do penista,pridáme olej,popučený banán,mlieko.Pridáme múku,škrob a kypriaci prášok.Vymiešame cesto,ktoré vylejeme do vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej tortovej formy.Pečieme cca 40 min.pri 180 stupňoch.

  2. 2

    Pripravíme si krém podľa návodu,cukor pridáme podľa chuti,kto ako chce,ja dávam 3 lyžičky.Ešte do horúceho krému pridáme na kúsky polámanú čokoládu,najlepšie orieškovú.Miešame kým sa neroztopí.

  3. 3

    Upečený korpus rozrežeme na 3 časti.Dve natrieme džemom a teplým krémom.Vrchnú časť polejeme čokoládovou polevou.(Varová čokoláda 100g a 25 g masla).Necháme vychladnúť a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia