Čokoládovo marcipánová maxi roláda fotorecept
na 240 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
8 ks |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
|
|
3 dl |
|
40 g |
|
30 g |
|
100 g |
|
280 g |
|
1 dl |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vyšľaháme bielka na tuhý sneh, zašľaháme kryštálový cukor.
-
2
Žľtka vymiešame s vodou a pridáme k bielkom.
-
3
Múku premiešame s kypriacim práškom a ručne , veľmi opatrne vmiešame k vaječnej zmesi.
-
4
Cesto rozdelíme rovným dielom na dva plechy pokryté papierom na pečenie.
-
5
Upečieme, zrolujeme do rolád a necháme vychladnúť.
-
6
Pripravíme si plnku. Uvaríme puding, do horúceho zamiešame čokoládu, keď sa roztopí, necháme celú hmotu vychladnúť.
-
7
Po vychladnutí zašľaháme maslo. Pridáme rum a vyšľaháme.
-
8
Krémom potrieme obe rolády, zvinieme, trocha krému si necháme na potretie povrchu rolády. Rolády zvinieme jednu na druhú, asi takto a dostaneme jednu maxi roládu.
-
9
Keď máme stočené rolády, povrch potrieme krémom a potiahneme marcipánom.
-
10
Marcipán potrieme ďalšou vrstvou krému a posypeme nasekanými pistáciami. (nesolenými)
-
11
Roládu dáme stuhnúť do chladničky a môžeme dozdobiť podľa vlastnej fantázie.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Inak parádna maškrta.
A neviem nejako Ti veľmi pribudli roky "109"- ????