Foto: mataliptak
Tento zákusok som si vymyslela viac menej z vlastnej hlavy ... a kvoli velkým ohlasom som sa rozhodla on s vami podeliť :-DD Zobraziť celý popisTento zákusok som si vymyslela viac menej z vlastnej hlavy ... a kvoli velkým ohlasom som sa rozhodla on s vami podeliť :-DD bol naozaj velmi dobrý ...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Piškotu som si urobila klasickú z šiestich vajec .... ked sa upiekla ešte horúcu som ju potrela lekvárom a poukladala som na vrch ananás ...
-
2
Plnku som zvolila čokoládovú a kedže som nemala doma maslo tak som vymýšlala nejakú lahšiu bez masla a hlavne s tým čo mám doma :-DD šlahačkovú smotanu som si uvarila s čokoládou a práškovým cukrom ... po vychladnutí som zmes vyšlahala a dala do chladničky na takú hodinku , potom som pridala šlahačku v prášku a prešlahala som to asi tak 3 minúty ....
-
3
želatínu som dala napučať do 1 dcl vody asi tak na 15 minút a potom som ju dala zohrieť ale nie vrieť , zložila som zo šporáka a pridala som k nej kyslú smotanu , vymiešala som to a pomaly zašlahala do čokoládovej zmesi ... takto pripravené som to naliala na koláč a už som len čakala či to stuhne , ale na moje velké potešenie sa už po jednej hodine dal nádherne krájať a bol vraj perfekný ... a ja som bola velmi šťastná ,že sa podarila tá plnka :-DD
-
4
krásne sa krájal a dostala som pochvalu od susedy , že je ako malovaný a pritom aj tak chutný :-) tak som chcela podeliť s týmto receptom aj s vami :-D dobrú chuť ...
Diskusia k receptu