Čokoládové adventné rezy
Komerčný recept.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g, zmäknuté, alebo margarín |  | 
| 250 g |  | 
| 1 kl, zarovnaná |  | 
| 1 kl, zarovnaná |  | 
| 6 ks |  | 
| 150 g |  | 
| 3 balíčky |  | 
| 2 kl, zarovnané |  | 
| Na náplň a potretie: | |
| 450 g |  | 
| Na polevu a ozdobenie: | |
| 2 balíčky |  | 
| 1/2 balíčka |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    1. Na cesto vyšľaháme maslo alebo margarín, práškový cukor, škoricu a korenie elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Múku zmiešame s pudingovým práškom a kypriacim práškom, preosejeme do misy s vaječnou penou a opatrne ručne zamiešame. 
- 2
2. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. 
- 3
3. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme, natrieme polovicou marmelády a priložíme druhú polovicu korpusu. Zvyšnú marmeládu v hrnčeku za stáleho miešania rozpustíme. Horúcou marmeládou potrieme celý povrch rezov a uložíme ich na ½ hodiny do chladničky. 
- 4
4. Tmavú a svetlú polevu zohrejeme podľa návodu na obale. Korpus polejeme tmavou polevou. Do ešte nestuhnutej tmavej polevy urobíme zo svetlej polevy väčšie bodky a pomocou špajdle ich roztiahneme do tvaru hviezdičiek. Po stuhnutí krájame na rezy. 
- 5
Pečenie: Elektrická rúra: 180°C, Teplovzdušná rúra: 160°C, Plynová rúra: Stupeň 3 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
 


Diskusia k receptu