Čokoládové adventné rezy
Foto: droetker
Komerčný recept.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
200 g, zmäknuté, alebo margarín |
|
250 g |
|
1 kl, zarovnaná |
|
1 kl, zarovnaná |
|
6 ks |
|
150 g |
|
3 balíčky |
|
2 kl, zarovnané |
|
Na náplň a potretie: | |
450 g |
|
Na polevu a ozdobenie: | |
2 balíčky |
|
1/2 balíčka |
|
Postup
-
1
1. Na cesto vyšľaháme maslo alebo margarín, práškový cukor, škoricu a korenie elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Múku zmiešame s pudingovým práškom a kypriacim práškom, preosejeme do misy s vaječnou penou a opatrne ručne zamiešame.
- 2
2. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 3
3. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme, natrieme polovicou marmelády a priložíme druhú polovicu korpusu. Zvyšnú marmeládu v hrnčeku za stáleho miešania rozpustíme. Horúcou marmeládou potrieme celý povrch rezov a uložíme ich na ½ hodiny do chladničky.
- 4
4. Tmavú a svetlú polevu zohrejeme podľa návodu na obale. Korpus polejeme tmavou polevou. Do ešte nestuhnutej tmavej polevy urobíme zo svetlej polevy väčšie bodky a pomocou špajdle ich roztiahneme do tvaru hviezdičiek. Po stuhnutí krájame na rezy.
- 5
Pečenie: Elektrická rúra: 180°C, Teplovzdušná rúra: 160°C, Plynová rúra: Stupeň 3
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu