Čokoládové adventné rezy

Autor receptu: droetker

Komerčný recept.

30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 1. Na cesto vyšľaháme maslo alebo margarín, práškový cukor, škoricu a korenie elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Múku zmiešame s pudingovým práškom a kypriacim práškom, preosejeme do misy s vaječnou penou a opatrne ručne zamiešame.
  2. 2. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  3. 3. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme, natrieme polovicou marmelády a priložíme druhú polovicu korpusu. Zvyšnú marmeládu v hrnčeku za stáleho miešania rozpustíme. Horúcou marmeládou potrieme celý povrch rezov a uložíme ich na ½ hodiny do chladničky.
  4. 4. Tmavú a svetlú polevu zohrejeme podľa návodu na obale. Korpus polejeme tmavou polevou. Do ešte nestuhnutej tmavej polevy urobíme zo svetlej polevy väčšie bodky a pomocou špajdle ich roztiahneme do tvaru hviezdičiek. Po stuhnutí krájame na rezy.
  5. Pečenie: Elektrická rúra: 180°C, Teplovzdušná rúra: 160°C, Plynová rúra: Stupeň 3