Foto: zdenzlo
Toto je moja prvá torta v živote, ktorú som piekla kamarátke na narodeniny. Chuťovo je skvelá a výzor ešte kúsok povylepšujem:)
príprava
na 180 - 200 °C
Postup
-
1
CESTO: Z bielkov vyšľaháme sneh, po chvíli pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Primiešame žĺtky, múku s práškom do pečiva, kakao a olej. Vymastíme a pomúčime tortovú formu, dáme do nej cesto a upečieme.
- 2
KRÉM: Čokoládu nastrúhame do misky. Potom si zohrejeme smotanu (nesmie vrieť) a zalejeme ňou postrúhanú čokoládu a miešame až kým sa čokoláda rozpustí. Necháme vychladnúť (treba to dať do mrazničky aby sa dal potom krásne vyšľahať, musí byť úplne studený). Potom vyšľaháme na krém.
- 3
Korpus rozreže na 2-3 časti. Medzi ne natrieme krém (ja som dávala aj lekvár s kúskom rumu). Krém natrieme aj na boky. Pripravíme si čokoládovú polevu ( ako som sa dočítala je dobré do nej dať kúsok oleja aby poleva nepraskala a pomáha to:D). Tortu polejeme polevou a nožom ju roztrieme po celom povrchu. Ja som si ju dozdobila lentilkami, lebo tie kamoška moc miluje:). Necháme schladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a ďakujem:) budem sa snažiť vás zásobovať mojimi experimentmi:) keď prídem domov pridám recept na úžasný nepravý cheesecake:)