Čokoládová torta

Autor receptu: zdenzlo

Toto je moja prvá torta v živote, ktorú som piekla kamarátke na narodeniny. Chuťovo je skvelá a výzor ešte kúsok povylepšujem:)

60 minút
príprava
20 - 30 minút
na 180 - 200 °C

Postup

  1. CESTO: Z bielkov vyšľaháme sneh, po chvíli pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Primiešame žĺtky, múku s práškom do pečiva, kakao a olej. Vymastíme a pomúčime tortovú formu, dáme do nej cesto a upečieme.
  2. KRÉM: Čokoládu nastrúhame do misky. Potom si zohrejeme smotanu (nesmie vrieť) a zalejeme ňou postrúhanú čokoládu a miešame až kým sa čokoláda rozpustí. Necháme vychladnúť (treba to dať do mrazničky aby sa dal potom krásne vyšľahať, musí byť úplne studený). Potom vyšľaháme na krém.
  3. Korpus rozreže na 2-3 časti. Medzi ne natrieme krém (ja som dávala aj lekvár s kúskom rumu). Krém natrieme aj na boky. Pripravíme si čokoládovú polevu ( ako som sa dočítala je dobré do nej dať kúsok oleja aby poleva nepraskala a pomáha to:D). Tortu polejeme polevou a nožom ju roztrieme po celom povrchu. Ja som si ju dozdobila lentilkami, lebo tie kamoška moc miluje:). Necháme schladnúť.