Ak je torta vyrobena z kvalitnej horkej cokolady, je neodolatelnou tmavou delikatesou. :)
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Dbajte na to, aby boli suroviny v izbovej teplote. Predhrejete ruru na 175 stupnov. Vymastite tortovu formu. Rozdrvte orechy a nakrajajte marhule na mensie kusky. Rozpustite nad parou 75 g cokolady, nechate trochu vychladnut. Oddelte zltka od bielok. Z bielok vyslahajte sneh.
- 2
V mise vymixujte maslo, hnedy cukor a med. Pridate zltka a rozpustenu cokoladu, opat vymixujte.
- 3
V druhej mise premiesajte muku s praskom do peciva a kakaom. Po premiesani vsypte do tekutej zmesy a dokladne premiesajte. Pridajte orechy a marhule, opat dokladne premiesajte. Do zmesy jemne vmiesajte sneh z bielkov.
- 4
Zmes vylejete do tortovej formy, umiestnite do stredu ruru a peciete 45 minut. Pred vybratim otestujte sparadlom.
- 5
Rozpustite nad parou zvysok cokolady. Pridajte olej. Dokladne premiesajte.
- 6
Tortove cesto po upeceni prerezte tak, aby vam vznikli dva rovnako hrube valce :), natrite marhulovym dzemom a spojte opat dohromady. Na tortu potom vylejte rozpustenu cokoladu, rozotrite. ***DOBRU CHUT***
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu