Foto: knapka128
Čo by mohlo byť lepšie ako dobrá čokoládová torta. Taká poteší nejeden jazýček.
Postup
-
1
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do ktorých pridáme roztopenú horkú čokoládu. Postupne pridávame olej, vodu, hladkú múku a prášok do pečiva. Na koniec pridáme sneh z bielok. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme. Po upečení si cesto prekrojíme na dve alebo až tri časti. Veľmi dobre sa cesto rozdeľuje, keď je cesto ešte horúce s niťou. Do cesta môžeme pridať pomleté orechy.
- 2
Na prípravu plnky si uvaríme z litra mlieka, cukru a troch čokoládových pudingov hustý puding. Do vyšľahaného masla si pridáme roztopenú horkú čokoládu. Postupne pridávame vychladnutý puding.
- 3
Cesta naplníme a tortu si ľubovoľne ozdobíme. Mňam mňam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu