Čokoládová torta

knapka128 - fotkaknapka128, 20. februára 2012
Čokoládová torta
Foto: knapka128

Čo by mohlo byť lepšie ako dobrá čokoládová torta. Taká poteší nejeden jazýček.

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
6
1 dcl
1 dcl teplá
100 g
1
Plnka:
1 l
3
150 g
200 g alebo Hera
200 g




Postup

  1. 1

    Žĺtka vyšľaháme s cukrom do ktorých pridáme roztopenú horkú čokoládu. Postupne pridávame olej, vodu, hladkú múku a prášok do pečiva. Na koniec pridáme sneh z bielok. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme. Po upečení si cesto prekrojíme na dve alebo až tri časti. Veľmi dobre sa cesto rozdeľuje, keď je cesto ešte horúce s niťou. Do cesta môžeme pridať pomleté orechy.

  2. 2

    Na prípravu plnky si uvaríme z litra mlieka, cukru a troch čokoládových pudingov hustý puding. Do vyšľahaného masla si pridáme roztopenú horkú čokoládu. Postupne pridávame vychladnutý puding.

  3. 3

    Cesta naplníme a tortu si ľubovoľne ozdobíme. Mňam mňam.

    Čokoládová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

frona
Prečo nie pravé maslo? Nie je škoda, že v takej krásnej torte nie je pravé maslo?
isabel1
Koľko ľudí toľko názorov,ja tiež stále dávam maslo,margarínom ,ta dobrota sa len pokazí,je prekrásna a ta ozdoba,tu by som iste nezvládla.Moja príbuzná piekla čokoládovú tortu veľkú, dala tam 6 masla,pod to čučoriedkový džem .No tak dobrú tortičku som dávno nejedla a to ju piekla na svoju oslavu sedemdesiatky.
valeri
Musí byť dobrá, aj na reze vyzerá skvelo
isabel1
Z čoho sú tie nádherné kvety,je to marcipan?
cica2
krásna torta a aj tie ružičky sú nádherné, šikulka:-)
elisticka
krasna mnam...no ja tiez davam niekedy maslo napoly s palmarinom...mne sa z herou zdala plnka dost riedka...a kvietocky a potahovina asi z marcipanu...
elka56
pekná torta,ja robím plnky aj s palmarinom a sú dobré,s herou sú riedké
kavicka
najlepšie torty su vždy pre mňa čokoládové,tá plnka vyzerá zaujimavá a dobrá, vyskúšam. je krásne ozdobená ale u nás nikto nemá rad marcipánove ozdoby ,nemusime ..ked čokoládová tak celá ...
knapka128
Ďakujem za Vaše komentáre. Ja som naučená do všetkých plniek dávať buď Palmarín, alebo Heru. No s Palmarínom robím radšej, lebo s Herou sú redšie plnky. Na tejto mojej torte nieje na vrchu poťahová hmota z marcipánu ale z bielej čokolády. Aj kvietky sú čokoládové.
sonulienka
naozaj krásna torta nemohla by si dať recept na varechu na tú polevu čo máš na torte a na čokoládové ružičky prosím?
evanaaa
Tú tortu robí krásnou tá jemná ozdoba, veľmi sa mi páči, ale iste je taká aj chuťovo.
knapka128
vrch a ružičky su z bielej čokolády ktorú som si kúpila cez internet, takže recept na to je internet. Piekla som ju cca 170 až 180 stupňoch ale ako dlho ? neviem ja na to či to je už upečené mám starý osvedčený trik špáradlom pichnem do stredu a ked sa naň nelepí cesto tak už je.
kikuskach
ja som ju piekla mamine na narodky a bola fantastická !! dakujem za perfektny recept :-) bola to moja prva upecena torta v zivote :-)
3sandra3
tortička čokoládová je vždy perfektná,,, tvoja je krásna




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia