Čokoládová torta s penovým plátom

kkatka - bez fotkykkatka, 17. februára 2013
Čokoládová torta s penovým plátom
Foto: kkatka

Torta pre môjho malého suseda.

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
1/2 ks
2 PL
3 ks
240 g
6 ks
350 g
1 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Postup na kakaový korpus je rovnaký ako pri mojej mandarínkovej torte + na konci vareškou primiešame dve lyžice kakaa.

    Čokoládová torta s penovým plátom - obrázok 1
  2. 2

    Na penový plát šľaháme bielka nad parou spolu s 1/3 cukru. Väčšiu časť cukru uvaríme s trochou vody na sirup a po troške zašľaháme k bielkom. Šľaháme kým to nie je pekné hladké a oddeľuje sa od hrnca. Na papier na pečenie obkreslíme tortovú formu, nastriekame tam bielkovú zmes a pomaly sušíme ( ja mám odskúšané na 50 stupňov ).

  3. 3

    Krém varíme rovnako ako vanilkový ( celé vajíčka šľahať nad parou s cukrom a na záver zašľahať skoro celé kakao. Vychladené postupne spojíme s maslom). Tortu rozrežeme na 2 časti, polejeme sirupom, natrieme džemom, krémom. Potom penový plát, znovu krém. Celú tortu obmazať krémom a vychladiť

    Čokoládová torta s penovým plátom - obrázok 3
  4. 4

    Vychladenú tortu potiahneme poťahovacou žltou hmotou.

    Čokoládová torta s penovým plátom - obrázok 4
  5. 5

    A dozdobíme :-)

    Čokoládová torta s penovým plátom - obrázok 5

Diskusia k receptu

mesiar50
Ty si určite nejaká cukrárka.Tvoje torty sú jedinečné.
valeri
krásna torta, milý smejko. Ukladám, páči sa mi
elisticka
krasna torticka len si prosim ta oddel ingrediencie na 1. a na 2 cesto a na plnku.... dakujem
mracik9
Ej, ten smajlík musí byť fantastický,krááása
vierasab
Ahoj Kkatka,chcela by som sa spýtať ako je to s tým sirupom na polievanie torty, lebo píšeš, že 1/3 cukru sa zmieša s bielkami a postupne sa k nim zašľahá sirup z cukru. Ale čo ten sirup na polievanie, trochu tomu nerozumiem, ten sirup si ako pripravím, koľko dkg cukru a množstvo vody, prípadne iné suroiny. Prosím daj mi vedieť, lebo rada by som tvoj recept vyskúšala. Ďakujem
kkatka
Cesto polejem sirupom (napr. pomarančovým, jahodovým - záleží od plnky) , to aby bola taká šťavnatá - môže byť aj šťava z kompótu, rum a pod. a tá 1/3 to sa vmieša do bielkov šľahaných nad parou na penový plát. Cukor s troškou vody musí vrieť a bublinkovať ako "bublifuk" a také horúce pridávam po troche do tých bielkov. Žiaľ ešte neviem v surovinách oddeliť cesto a plnku - pridávala som len dva postupy a nejako mi to nešlo :-(
enge149
veľmi peká tortička,super,len ja dávam do krému nad parou taký istý postup"menej cukru po 3,5 Dg na 1 vajce,aby to nebolo také sladké,ale každému podľa chuti aj zdravej výživy...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia