Čokoládová torta s kokosovými bodkami
Recept pochádza z blogu adkas-tastyfood.blogspot.sk Použila som tortovú formu s priemerom 24cm
porcií
Suroviny
| Cesto: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
| 4 ks |
|
| 2 PL (alebo jogurt) |
|
| 100 g |
|
| 1 ČL |
|
| Tvarohovo-kokosové guľky: | |
| 250 g |
|
| 100 g strúhaný |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 100 g |
|
| Poleva ganache: | |
| 200 g |
|
| 150 ml na šľahanie |
|
| 30 g |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Maslo rozpustíme s čokoládou vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Tvarohové guľky pripravíme zmiešaním tvarohu. kokosu, cukru, vajíčka a Gustinu- spracujeme na cesto a potom rukami formujeme guličky rovnakého tvaru približne veľkosti vlašského orecha. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, boky potrieme maslom . Na dno formy ukladáme kokosové guličky. Odložíme do chladničky a medzitým si pripravíme cesto.
-
2
Celé vajíčka vyšľaháme s hnedým a vanilkovým cukrom. Postupne pridáme smotanu alebo jogurt a roztopenú čokoládu s maslom . Zmiešame všetko spolu. Na záver primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a ručne metličkou vymiešame.
-
3
Cesto nalejeme a kokosové guličky a pečieme pri 180 stupňoch Celzia 35 minút.
-
4
Poleva: Šľahačkovú smotanu s cukrom, maslom rozpustíme. Do horúcej smotany pridáme nalámanú čokoládu a rozpustíme na jemnú masu. keď je torta upečená ale je ešte stále teplá vylejeme na ňu polevu . Necháme vychladnúť a dáme do chladničky najlepšie cez noc.









Diskusia k receptu