Čokoládová torta s kokosovými bodkami

dominikakralovicova - fotkadominikakralovicova, 3. augusta 2015

Recept pochádza z blogu adkas-tastyfood.blogspot.sk Použila som tortovú formu s priemerom 24cm

8
porcií

Suroviny

Cesto:
100 g
100 g
150 g
1 bal.
4 ks
2 PL (alebo jogurt)
100 g
1 ČL
Tvarohovo-kokosové guľky:
250 g
100 g strúhaný
1 ks
3 PL
100 g
Poleva ganache:
200 g
150 ml na šľahanie
30 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo rozpustíme s čokoládou vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Tvarohové guľky pripravíme zmiešaním tvarohu. kokosu, cukru, vajíčka a Gustinu- spracujeme na cesto a potom rukami formujeme guličky rovnakého tvaru približne veľkosti vlašského orecha. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, boky potrieme maslom . Na dno formy ukladáme kokosové guličky. Odložíme do chladničky a medzitým si pripravíme cesto.

    Čokoládová torta s kokosovými bodkami - obrázok 1
  2. 2

    Celé vajíčka vyšľaháme s hnedým a vanilkovým cukrom. Postupne pridáme smotanu alebo jogurt a roztopenú čokoládu s maslom . Zmiešame všetko spolu. Na záver primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a ručne metličkou vymiešame.

    Čokoládová torta s kokosovými bodkami - obrázok 2
  3. 3

    Cesto nalejeme a kokosové guličky a pečieme pri 180 stupňoch Celzia 35 minút.

    Čokoládová torta s kokosovými bodkami - obrázok 3
  4. 4

    Poleva: Šľahačkovú smotanu s cukrom, maslom rozpustíme. Do horúcej smotany pridáme nalámanú čokoládu a rozpustíme na jemnú masu. keď je torta upečená ale je ešte stále teplá vylejeme na ňu polevu . Necháme vychladnúť a dáme do chladničky najlepšie cez noc.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: